Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE creu que el Govern “ha perdut el nord” per enviar un comunicat sense firma a la comunitat educativa “recomanant” l’aplicació del TIL en els centres

Cristina Rita web caraLa diputada socialista Cristina Rita considera "covard i greu" el fet que la nova consellera d'Educació, Núria Riera, hagi enviat un comunicat sense firma i sense data exigint l'aplicació immediata del TIL.

D'aquesta manera, el document enviat per Riera seria contrari a les sentències que anul·len el decret i l'ordre del TIL, i l'auto que n'exigeix l'aplicació immediata de les mateixes.

No és la primera vegada que la conselleria d'Educació del Govern emet un comunicat destinat a aclarir dubtes a la comunitat educativa per l'aplicació del TIL, que no duu signatura. El PSIB-PSOE creu que aquesta pràctica anòmala no s'hauria de produir mai en la relació entre el Govern i la societat, però que a més hauria d'haver quedat oblidada d'ençà de la destitució de l'anterior consellera Juana María Camps. Però la sorpresa i la indignació es tornen a fer paleses quan aquesta tarda s'ha conegut un nou episodi d'aquesta peculiar forma de dirigir la política educativa, a través de comunicats poc clars, sense data ni firma. Uns autèntics anònims que a més tenen l'especial agreujant d'incidir en "recomanacions" per a què els centres mantinguin l'aplicació del TIL, molt especialment per a tots aquells col•legis i instituts que hagin aprovat els seus projectes TIL.

La nova consellera d'Educació, com ja féu el president José Ramón Bauzá Díaz el passat dimarts en seu parlamentària, insisteix en defensar l'aplicació d'un model de trilingüisme que ha quedat inqüestionablement anul•lat per les diferents sentències i pronunciaments del Tribunal Superior de Justícia de Balears. Per Cristina Rita, "no és de rebut enviar comunicats anònims que insten els centres a la rebel•lió per aplicar un model educatiu que ja ha quedat suspès per la justícia". Rita insisteix en què els projectes del TIL "no es poden usar, el TIL és mort", i que el fet que el departament que ara dirigeix Riera insisteixi en la seva aplicació i ho faci a través de comunicats "sense firma", és una mostra més de què "han perdut el nord".

"Algú se n'ha de fer responsable de les comunicacions que la conselleria envia als centres", ha insistit Rita, en el benentès que "no es pot traspassar aquesta responsabilitat als centres".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube