Imprimeix
PDF

La FSE-PSOE considera un “insult per a l’illa d’Eivissa” els Pressupostos Generals del 2015

Sofía Hernanz i Vicent TorresLa Federació Socialista d'Eivissa (FSE-PSOE) ha qualificat "d'insult a la ciutadania d'Eivissa" el projecte de Pressupostos Generals de l'Estat per al 2015, que han tornat a situar "les Balears a la coua d'Espanya i les Pitiüses a la coua de Balears".

El secretari general de la FSE-PSOE, Vicent Torres, i la diputada i secretària general adjunta del Grup Socialista al Congrés, Sofía Hernanz, ha comparegut en roda de premsa per informar del detall dels Pressupostos, que únicament incorporen inversions al port i l'aeroport, unes millores al Centre Penitenciari i la reforma de Museu Arqueològic.

El total de la inversió territorialitzada per a les Pitiüses és de 30 milions d'euros, molt lluny dels 73,1 de l'últim exercici socialista. Vicent Torres ha manifestat la seua indignació pel que fet "que no hi hagi res de Jutjats en el 2015", i "que Eivissa sigui l'única illa sense partida per a les carreteres, perquè Vicent Serra ha estat incapaç d'iniciar ni una sola obra en aquests 4 anys".

El balanç de la legislatura del PP és "nefast" per a Eivissa. Com ha explicat Vicent Torres, "si miram bé l'evolució d'aquests 4 exercicis i hi posam xifres, veurem que els Pressupostos Generals d'aquests 4 anys han suposat per a les Pitiüses la pèrdua de 180 milions d'euros. Aquest són els sous de més que hauríem rebut si s'hagués mantengut el ritme inversor que teníem en el 2011.

Per obra i desgràcia de Rajoy i els seus representants, Serra, Fajarnés i Sala, hem perdut aquests 180 milions d'euros, que podríem haver dedicat a depuradores, jutjats, parador, carreteres, reconversions turístiques, i molts altres projectes que el PP ha fulminat". Les retallades dels pressupostos de l'Estat s'estan produint "davant la passivitat d'uns representants del Partit Popular, especialment del seu president, Vicent Serra, i dels seus representants a Madrid, Enrique Fajarnés i Pepe Sala, als quals els hauria de caure la cara de vergonya".

Vicent Torres considera que aquesta retallada és "un insult a un teixit econòmic, a uns treballadors i uns empresaris que lluiten, cada dia, per fer front a aquests temps difícils, però com més ens estem esforçant per tirar endavant, aquest govern del Partit Popular més ens gira l'esquena".

La diputada Sofía Hernanz ha detallat el contingut del projecte de Pressupostos de l'Estat 2015, lamentant que la inversió per càpita a Balears se situa en 86,3 euros per habitant, enfront d'una mitjana estatal de 238,74 i enfront d'altres comunitats: Castella i Lleó 691,12 euros per habitant, Galícia 500,70 euros per habitant, Melilla 423,13 euros per habitant o Cantàbria 387,80 euros per habitant.

Hernanz ha dit que ha sentit "vergonya pels altres" escoltant el conseller d'Hisenda del Govern Balear, José Vicente Marí Bosó, felicitant-se per l'augment de la inversió a Balears: "Parlava triomfalment l'augment de la inversió a Balears i jo no sé si és que no entén els pressupostos o no els vol entendre", ha dit Hernanz, recordant que Balears malgrat l'increment general de la inversió a tot l'Estat respecte al 2014 "tornam a quedar-nos a la coua".

Davant d'aquest balanç, Sofía Hernanz ha exigit explicacions als membres del Partit Popular d'Eivissa: "Li deman a Sala i Fajarnés que apareguin i donin explicacions, i li deman a Vicent Serra que els faci aparèixer. Què han estat fent durant tot l'any, per a què es creuen que hi són?", s'ha preguntat la diputada.

Sofía Hernanz ha anunciat la presentació d'esmenes a aquest projecte de Pressupostos Generals de l'Estat i que tornarà a oferir al PP d'Eivissa pactar-ne el contingut, com va fer l'any passat, tot i que el diputat i el senador populars no varen voler ni reunir-s'hi.

La diputada ha recordat els "enganys" del PP amb les seues excuses i falses promeses per justificar la desaparició d'importants projectes dels pressupostos, com va passar fa un any amb l'esmena de depuradores. Una promesa que la diputada ja va dir que seria "fum" i que "per desgràcia s'ha vist que tenia raó", ja que han arribat "0 euros en depuradores" durant el 2014.

Hernanz també ha denunciat l'eliminació del Fons Estatutaris des de l'arribada del PP, malgrat que és d'obligat compliment, ja que figura com a disposició transitòria a l'Estatut d'Autonomia.

Els Pressupostos 2015 "vénen a culminar una legislatura negra per a Eivissa i Formentera pel que fa a inversions de l'Estat, una legislatura en què hem estat maltractats i menyspreats pel govern de Rajoy, davant la passivitat i la complicitat de Bauzá i Vicent Serra, i davant la passivitat i incompareixença del diputat Fajarnés i del Senador Sala", ha conclòs la diputada socialista.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube