Imprimeix
PDF

El PP rebutja la proposta Socialista de pagar la indemnització de 410.000 euros per anul·lar els permisos de prospeccions petrolíferes

Joan Boned 23-09-14El grup Popular al Parlament de les Illes Balears ha rebutjat la proposta del grup Socialista de demanar al Govern de l'Estat que pagui els 410.000 euros d'indemnització que costaria revocar els permisos de prospeccions petrolíferes atorgades al golf de València.

El diputat de PSOE-Pacte Joan Boned, que ahir al vespre va presentar la proposta a la Comissió de Medi Ambient, ha lamentat el vot en contra del grup Popular a la iniciativa, malgrat que suposaria "eliminar d'arrel aquest perill que existeix a l'entorn de les nostres illes".

Boned considera que el vot en contra del PP suposa un nou incompliment: "Ni el Partit Popular ni el Govern de les Illes Balears han fet tot allò que està en les seves mans per anul·lar els permisos que es varen atorgar al golf de València", malgrat que així s'hi havien compromès davant del mateix Parlament. El diputat ha insistit que "tenen aquesta opció, opció reconeguda fins i tot pel propi govern de l'Estat, que amb la simple aportació de 410.000 euros es podria eliminar i anul·lar aquestos cinc permisos".

El diputat ha basat la seua proposta en l'informe del Govern de l'Estat, elaborat en el 2013, segons el qual el cost de la indemnització a les empreses per anul·lar els permisos de prospeccions en el moment actual, la primera fase dels treballs, seria d'un total de 410.000 euros.

Per part del grup del PP, el diputat Miquel Jerez ha estat l'encarregat d'argumentar el vot en contra a la proposta del grup Socialista. Boned ha lamentat que "el diputat del PP ha reconegut que ni tan sols s'havia llegit l'informe de l'Estat que explica els costos d'una anul·lació dels permisos".

"No estan fent en realitat el que varen prometre. Ells estan amb els braços creuats a l'espera d'un informe (d'impacte ambiental que ha d'emetre el Ministeri de Medi Ambient). Un informe que no tenim certesa de res: ni quan sortirà, què dirà, si serà positiu o negatiu... i llavò tampoc tenim la seguretat que encara que fos negatiu que el Ministeri d'Indústria revoqui els permisos".

El PP també ha rebutjat el segon punt de la proposta, que "en el cas de que el Govern d'Espanya es negués a revocar els permisos per no haver fer front a la xifra de 410.000, que fos el propi Govern qui s'oferís a aportar aquesta quantitat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube