Imprimeix
PDF

El PP vota en contra de les propostes del Grup Parlamentari Socialista per aturar les prospeccions petrolíferes i portar a Fiscalia les detectades en 2013

Joan Boned 23-09-14

El diputat de PSOE-Pacte Joan Boned, que ha defensat la moció davant del ple, ha lamentat el rebuig del PP a la iniciativa, recordant-los que tenien el compromís de "fer totes aquelles accions polítiques i judicials necessàries per atures aquests projectes, i els he de dir que no ho estan fent".

El PP ha votat en contra de traslladar a Fiscalia tots els informes referents a les prospeccions petrolíferes detectades en el 2013, que tot indica que va realitzar la companyia SeaBird, i que el conseller de Medi Ambient, Gabriel Company va ocultar a la ciutadania durant un any. Aquests sondejos, com diuen els informes, varen ser "perfectament audibles", ha recordat el diputat socialista davant del Parlament.

Malgrat totes les evidències exposades per Boned, el diputat del PP Miquel Jerez, que ha intervengut en nom del seu grup per rebutjar la moció, ha minimitzat els impactes dels sondejos del 2013 i fins i tot ha afirmat que se'n desconeix l'autoria.

"No venguin amb excuses, no tenen cap interès a descobrir que hi ha més enllà", ha lamentat Boned, que considera la postura del PP com un intent de "salvar la cara del conseller, perquè durant un any ho va tenir amagat".

El PP també ha rebutjat la proposta d'instar el Govern de l'Estat a una modificació de Llei d'Hidrocarburs elaborada pel Govern Aznar el 1998. El PP ha votat en contra de la proposta d'instar a una modificació per "prohibir qualsevol permís d'investigació, exploració o extracció d'hidrocarburs a les aigües de competència espanyola al mar Mediterrani".

Modificar la Llei Aznar, sobre la qual es basen tots els permisos de prospeccions, "és l'única solució viable, real i que resol d'una vegada per totes els problemes", ha dit Boned. El diputat ha recordat que "no ho demanam només el grup Socialista, ho demana tota la societat, les plataformes ciutadanes, els grups ecologistes i les més de 125.000 al·legacions presentades en contra d'aquestes prospeccions".

La majoria del PP també ha tombat la proposta del GPS d'instar el Ministeri de Medi Ambient a emetre l'informe ambiental de les prospeccions "abans del 31 de gener del 2015". Boned ha mostrat la seua desconfiança pel "mutisme del govern" respecte a la tramitació de les 125.000 al·legacions que es varen presentar des de les Illes.

"Tenim por que, darrere tota aqueixa actitud de braços creuats esperant un informe, amb una incertesa important, hi hagi algun tipus d'acord perquè deixem passar unes eleccions que venen en 2015". La moció socialista reclamava que "abans de les eleccions es conegui aquest informe", perquè "no volem que això passi i perquè hi ha 125.000 motius", com ha dit el diputat progressista.

El diputat del PP Miquel Jerez ha qualificat d'il·legal la proposta d'instar el Ministeri de Medi Ambient a emetre l'informe ambiental de les prospeccions abans de 3 mesos. En el torn de rèplica, Boned li ha recordat que aquesta és la mateixa proposta que havia formulat recentment l'Aliança Mar Blava, plataforma de la qual també el PP en forma part.

"El nostre futur no passa per torres de buscar petroli enmig de la mar", ha dit Boned, exigint més "contundència" a un Partit Popular que continua realitzant declaracions "de cara a la galeria" per després rebutjar propostes "clares" que li fa el grup Socialista. Tant les d'avui com la de la setmana anterior, ha recordat Joan Boned, quan el grup del PP va rebutjar demanar a l'Estat que revoqui les prospeccions pagant la indemnització de 410.000 euros.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube