Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE denuncia que unes 2.400 persones amb dret adquirit a prestació segons la Llei de Dependència s'han mort a Balears sense haver cobrat, durant els darrers tres anys.

Obrador ple

Segons estadístiques oficials, a Balears durant la present legislatura han mort unes 2.400 persones que tenien dret adquirit a rebre prestació en funció del seu grau de dependència reconegut, i que en el moment del seu decés no havien ni tant sols arribat a iniciar el cobrament de les quantitats promeses pel Govern.

Així ho ha expressat la diputada socialista Conxa Obrador durant la sessió de control al Govern en el ple del Parlament, per contrarestar l'optimisme mostrat per la consellera de Família i Serveis Socials després de fer recentment el balanç de situació del seu departament. "Presumir de bona gestió per haver incorporat enguany 1.600 nous dependents, sense mencionar que només l'any passat van morir gairebé 1.000 persones que esperaven cobrar la seva prestació, és voler amagar que les persones que desapareixen del sistema i les que no cobren, són les que financen la dependència que el PP ha congelat".

Aquesta situació es genera per la demora del Govern en l'inici del pagament de la prestació, un cop la persona dependent ja té reconeguda la seva condició legal per a percebre el subsidi. "Avui les persones que a les Illes Balears tenen reconeguda una nova prestació per que el seu estat de dependència ha empitjorat, han d'esperar una mitjana de 557 dies per a rebre-la" ha denunciat Obrador, usant xifres ofertes per la mateixa consellera Fernández en una anterior resposta parlamentària.

"557 dies sense pagar les prestacions representen un gran estalvi per l'Administració i una gran crueltat per que sap perfectament que molts d'ells no podran arribar mai a gaudir d'un dret que tenen garantit per llei i que necessiten per a viure dignament", ha dit Obrador, que ha acabat la seva intervenció dirigida a la consellera instant el Govern a què "no amagui aquesta terrible realitat, ho digui, per què el sacrifici d'aquestes persones i dels seus familiars es mereix que sigui visible i que sigui reconegut dins d'aquest Parlament".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube