Imprimeix
PDF

La FSE-PSOE alerta d’un augment de la pobresa i les desigualtats per les retallades del PP a les polítiques socials

Sofia HernanzLa Federació Socialista d'Eivissa (FSE-PSOE) vol alertar de l'augment de la pobresa i les desigualtats per les retallades que està aplicant el Partit Popular a les polítiques socials.

La secretària general adjunta del Grup Socialista al Congrés i diputada per Balears, Sofía Hernanz, ha denunciat que l'abast de la retallada ha està sent "brutal" i afecta "més directament els infants, els pensionistes i les famílies treballadores".

La diputada eivissenca ha lamentat que "en aquesta tan repetida consolidació de la recuperació que fa el govern, en realitat l'únic que estan consolidant és la pobresa i la desigualtat. Suposa que els més de 8 milions de ciutadans que en el 2015 acudiran a sol·licitar ajuda perquè estan desesperats, aquest govern els entregarà 3 euros per persona i any. I el trist de tot això és que estam parlant de persones".

La diputada s'ha referit expressament a la situació dels infants, ja que "estam parlant dels més de 2.300.000 nens que al nostre país estan al llindar de la pobresa i que aquest pròxim any els seus pares hauran de decidir en moltes ocasions si els posen un pla de menjar a la taula o si paguen la factura de la llum".

Mentre creix la desigualtat i cada dia hi ha més persones en risc de pobresa a Espanya (per exemple, segons UNICEF, l'increment de la pobresa a Espanya arriba ja al 30% dels nens), el Partit Popular redueix els diners destinats a mantenir l'Estat de Benestar.

En el cas concret d'Eivissa, la retallada del Partit Popular ha tengut "efectes directes molt negatius" en els últims anys, com han estat l'abandonament del projecte del Centre d'Integració Social des Gorg, la privatització i retard en l'obertura de les residències, la desaparició dels programes de formació i reinserció sociolaboral, o les retallades generalitzades en sanitat i educació així com altres mesures injustes, com ha estat el copagament dels medicaments.

Així mateix, pel que fa a les pensions, "l'atac del PP és encara més flagrant", ha explicat Sofía Hernanz: "Amb el PSOE les pensions mínimes es van incrementar en un 53,02% en 7 anys (2004 a 2011) enfront del 5,5% que han pujat des que governa el PP. A més, en fer una pujada sense tenir el compte la quantia de la pensió, destrossa el principi d'equitat del sistema."

Segons Hernanz, "aquesta desigualtat fomentada pel PP és encara més preocupant en l'època de crisi i atur actual, els pensionistes són l'únic suport de moltes famílies amb tots els seus membres en atur, s'ha de millorar la seva situació de forma immediata".

Realitzant una comparativa, veiem com a l'últim pressupost socialista (2011) la despesa social era d'un 58% sobre el total, mentre que en els nous PGE per al 2015 s'ha abaixat fins al 53,9%. La secretària general adjunta del Grup Socialista ha manifestat que totes aquestes xifres "demostren que en temps de crisi el PP manifesta una total manca de compromís cap a la classe treballadora i cap als que més pateixen".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube