Imprimeix
PDF

Cosme Bonet: "El relleu a la direcció general d'IB3 hauria de ser una oportunitat per a dotar d'un mínim pluralisme a l'Ens Públic"

Cosme Bonet 1 webRENÚNCIA DEL DIRECTOR GENERAL D'IB3

 

El fins avui director general d'IB3, José Manuel Ruíz ha comunicat que abandona el seu càrrec per a dedicar-se a la candidatura del PP a l'Ajuntament de Calvià. Pel PSIB-PSOE aquest fet ve a demostrar que el PP ha mantingut la radiotelevisió pública "sota un clar i evident control polític", i a més Ruíz l'ha utilitzada com una "plataforma de promoció personal", en opinió del diputat socialista Cosme Bonet.

Les primeres reaccions que s'han conegut a la notícia, provinents del sector han estat negatives, i és que és difícil no pensar en que un cop més "IB3 ha estat tractada com a plat de segona pel PP, un mer instrument al seu servei i no com una eina d'utilitat  pública, cohesionadora i dinamitzadora del sector audiovisal" ha dit Bonet. Enlloc de prioritzar-ne la gestió, el PP permet que el director general abandoni la nau, per anar a competir per un càrrec públic en representació del partit, a pocs mesos d'una de les proves de foc de tot mitjà públic: la cobertura d'unes eleccions municipals, autonòmiques i generals, en 2015. "Tot plegat la sensació de deixadesa envers la radiotelevisió pública de Balears que ofereix el PP amb aquesta decisió és francament descoratjadora" ha valorat el diputat socialista.  

La notícia d'avuí se suma a la "lamentable concatenació de fets" que ha patit IB3 des de l'inici de la legislatura, pel què fa als nomenaments de la seva cúpula directiva. "Primer es va començar pel nomenament d'un conseller del Govern –Antonio Gómez- com a director general, un cas inèdit en un règim democràtic", ha recordat Bonet. I ara, l'elecció de Ruíz, per qui la seva etapa a IB3 haurà estat un breu parèntesi a la seva real dedicació: la política dins les files del PP.

"La intervenció política del PP dins d'IB3 ha estat constant, interferint en les informacions, eradicant els debats socials i polítics dels mitjans públics o imposant un model lingüístic aliè a la realitat científica de qui per mandat estatutari esdevé el principal responsable de l'ús de la llengua catalana a Balears, la UIB", ha dit Cosme Bonet.

No obstant, però, el PP torna a tenir ara una nova oportunitat per a obrir, mal que sigui una escletxa, cap al pluralisme a l'Ens Públic IB3. Cosme Bonet apel·la a la "dignitat democràtica del PP" per que ara "facin una passa endavant" i promoguin "l'elecció del nou director general d'IB3 al Parlament, allà on pertoca", tal i com preveia la llei original d'IB3.  I que la persona que sigui triada es pugui sotmetre al veredicte de tots els grups de la cambra, i que finalment pugui sortir elegida per una majoria qualificada de dos terços de la cambra. Amb consens.

"Aquesta seria la millor notícia que podríem sentir ara per ara, per a l'inici de la recuperació d'IB3 com a un veritable referent social" ha dit Bonet, recordant que a més ens trobem davant d'una imminent campanya electoral, durant la qual el paper d'IB3 haurà de ser "necessàriament neutral, plural i representatiu".

Cas contrari, el PP tornarà a colpejar-se amb el mateix roc. Haurà d'improvisar i nomenar de forma interina un nou director general per cobrir la vacant de Ruiz, que surti de l'actual Consell de Direcció; un ens, recordem, format en exclusiva per membres nomenats a instància del PP.

Dissortadament, "els socialistes temem, i els rumors així ho semblen confirmar, que el nou director general d'IB3 acabarà sortint de l'actual Consell de Direcció". Aquest és el cas del nom que ha sonat amb més força com a substitut de Ruíz, Josep Codony, qui en l'actualitat compatibilitza el seu escó com a directiu a l'Ens Públic, amb un càrrec de confiança del batle d'Inca, també del Partit Popular.

"El PP no hauria de perseverar en l'errada de mantenir IB3 sota ferri control polìtic, ja que en perjudica la ja malmesa imatge, i posa en entredit la credibilitat de la radiotelevisió pública " ha sentenciat Bonet.       

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube