Imprimeix
PDF

Esperança Marí: “Exigim la creació d’una nova Escola Oficial d’Idiomes a Palma”

Esperança-Marí-Ple-260213 webLa diputada de la coalició PSOE-Eivissa pel Canvi ha presentat una Proposició no de llei a la comissió d'educació del Parlament per que es pugui acabar amb l'actual diàspora educativa que dispersa en set seus diferents les aules de l'EOI a Palma. Marí diu que "si al PP realment li interessés la formació lingüística de la població, es preocuparia per millorar les condicions de l'EOI de Palma".

El GPS, a través de la diputada Esperança Marí, continua amb el seguit de propostes destinades a la millora de les Escoles Oficials d'Idiomes de tot Balears. En el cas de Palma es dóna un problema especial de sobre-demanda per l'arribada de nou alumnat que amb prou feines pot ser absorbit degut a les insuficients infraestructures que el Govern destina al foment de l'aprenentatge de llengües.

"L'EOI no pot aguantar la pressió de demanda en formació de llengües que té actualment i no pot oferir el servei que hauria de poder donar", ha afirmat Marí. L'EOI tenia el curs passat a l'entorn de 8.000 alumnes, que han passat a ser 10.532 per enguany un fet que agreuja els problemes de manca d'espai: "l'EOI de Palma ja es trobava distribuïda l'any passat entre cinc instituts de secundària, que ara s'han hagut d'ampliar; els problemes d'espai resulten del tot punt insostenibles" ha afirmat Esperança Marí.

Per aquest motiu la diputada socialista considera "molt necessari" dur a terme la dotació immediata d'una nova Escola Oficial d'Idiomes a Palma, per que "amb la crisi econòmica, les necessitats de formació han augmentat notablement". Marí creu necessari que pel cap baix s'ha de donar sortida a "les necessitats de material didàctic, electrònic i informàtic que té la docència de l'EOI per fer la seva feina amb uns mínims de condicions".

"Si no s'escomet aquesta obra, tot anuncia en favor del plurilingüisme i de l'aprenentatge de llengües estrangeres que faci el Govern serà pura propaganda" ha afirmat Marí, que a més creu que "el PP s'omple la boca de plurilingüisme i de trilingüisme però no és més que un eslògan, per que si realment creguessin en allò que prediquen, la manca de mitjans i d'infraestructures adequades per a l'ensenyament d'idiomes a Palma fa temps que hauria quedat resolta; no s'explica de cap manera que la nova seu de l'EOI de Palma no sigui ja un projecte en marxa."

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube