Imprimeix
PDF

PSOE-Pacte denuncia que “el descontrol a Eivissa ja és insuportable” i que "amb el PP anam a la deriva"

Vicent TorresPSOE-Pacte ha denunciat avui, en una roda de premsa conjunta dels grups institucionals d'Eivissa, que "el descontrol ja és insuportable" a tots els municipis de l'illa, amb problemes de remors, horaris, il·legalitats de tot tipus i abandonament de les infraestructures públiques.

"Amb el PP anam a la deriva", ha afirmat Vicent Torres, el secretari general de la FSE-PSOE i portaveu progressista a Sant Eulària, que ha denunciat que en aquesta illa "preval la llei de la selva".

"El PP està deixant que s'arrasi Eivissa amb activitats totalment descontrolades i amb una degradació dels serveis i infraestructures públiques que, si seguim per aquest camí, un dia o l'altre provocaran el col·lapse de la nostra illa, si no l'han provocat ja". Segons Vicent Torres, "tothom pot fer el que vulgui, a totes hores, a tots els llocs, sense importar si és legal, si és il·legal, si molesta, si no molesta, si afecta el medi ambient o si no... hi ha una impunitat total a la nostra illa".

La responsabilitat dels governs del Partit Popular és clara: "Tot això per culpa d'un nefast president del Consell, Vicent Serra, d'uns alcaldes que estan a la seua altura, que s'han desentès totalment dels problemes de la nostra illa. El descontrol a l'estiu s'ha convertit, definitivament, en un dels problemes més greus que hem de suportar, per la ineficàcia i desinterès d'aquests governants del PP", ha manifestat Vicent Torres.

Els portaveus de PSOE-Pacte han presentat un vídeo on es recullen imatges d'alguns dels problemes de descontrol més greus que ha patit l'illa. Es tracta, segons Torres, del caos en el transport públic, per la retallada d'autobusos i el tancament del Cetis, els taxis 'pirata', els problemes d'infraestructures viàries, per la paràlisi dels projectes en aquesta legislatura, la falta de regulació dels 'party boats', malgrat tot el que havia arribat a prometre el PP, l'incompliment sistemàtic de les ordenances d'horaris i de remors, o la falta de control sobre els espais naturals, amb fondejos il·legals i alteració dels espais naturals.

També s'han referit als problemes de seguretat ciutadana, a la falta de control d'ocupació de les platges, amb tota mena d'abusos i il·legalitats, la falta de neteja, la publicitat abusiva, la saturació serveis públics de salut a causa de les retallades, que també han afectat les emergències i la lluita contra el foc i amb incompliments com la promesa dels plans forestals, la falta de control sobre els negocis i construccions il·legals, i els problemes d'imatge exterior, amb un Govern Balear "que ha deixat pràcticament a 0 la promoció turística d'Eivissa".

"Vila ha perdut el nord"

A Vila el PP "ha perdut el nord" i ha convertit la ciutat en "Las Vegas II", ha criticat la regidora de PSOE-Pacte Carmen Boned, recordant que hi ha hagut tres alcaldesses en tres anys i que aquest "caos" a la institució ha provocat la multiplicació de problemes a la ciutat: Port encobert a Talamanca, abocaments d'aigües residuals, abandonament del passeig marítim i de ses Figueretes, abandonament del Patrimoni de la Humanitat, publicitat abusiva, tancament del Cetis, contaminació acústica, falta de neteja i problemes de plagues de rates.

Santa Eulària pateix "tota classe d'il·legalitats"

Santa Eulària "és un exemple clar de com avança la degradació", ha dit Vicent Torres. "Malgrat els esforços del conjunt del sector turístic d'aconseguir que continuï com a destinació familiar i tranquil·la, hem viscut tota classes d'il·legalitats": Festes il·legals a platges i altres indrets, com a s'Estanyol o el Polvorí de Santa Gertrudis, que era una instal·lació pública fins fa pocs mesos, i abusos damunt d'espais protegits, com a Tagomago.

A Sant Josep la situació "no pot ser pitjor"

La regidora de PSOE-Pacte a Sant Josep Paquita Ribas ha lamentat que al seu municipi la situació "no pot ser pitjor, ja no és descontrol, no sabem com qualificar-ho". Segons ha dit, els problemes abasten el municipi "de punta a punta, des de Platja d'en Bossa fins a Cala de Bou" per culpa d'uns governants del PP i Nova-A que "són un exemple de com no s'han de fer les coses": Ordenances que l'ajuntament no pensa fer complir, amb remors i incompliments d'horaris, publicitat abusiva, impunitat dels taxistes pirata, ocupació de les platges sense cap control i la venda ambulant.

Sant Antoni: "tots els problemes"

Com ha dit el portaveu progressista a Sant Antoni, Pep Marí 'Marge', "excepte el Cetis, a Sant Antoni tenim tots els problemes". En aquest municipi, el govern de Pepita Gutiérrez "està venut a una petita part empresarial" i, a més, " no té autoritat ni damunt dels seus". Les conseqüències són evidents: Party boats sense control, model turístic de borratxera, descontrol i remors al West End i Sant Rafel, falta de neteja, taxis pirata, el ridícul dels agents cívics i la campanya alarmista als turistes anglesos.

Sant Joan i "el problema de Benirràs"

"No arriben a enfrontar-se al problema de Benirràs", ha manifestat el secretari general de l'Agrupació Socialista de Sant Joan, Pep Torres 'Peret', que ha demanat a l'Ajuntament que emeti targetes identificatives als residents per tal que puguin accedir a les seues cases, així com assegurar la mobilitat dels serveis d'emergència. A Sant Joan també preocupa la falta d'interès del PP en resoldre altres problemes com el poc manteniment dels espais públics i la neteja, el risc d'incendis i els abocaments a Portinatx, que provoquen la mala imatge de la platja per l'aparició de les taques verdes a la mar.

Un Consell d'Alcaldes "per fer-se la foto"

El conseller insular de PSOE-Pacte Juanjo Cardona ha denunciat que tots aquests problemes no han fet més que augmentar, malgrat que els progressistes ja ho varen denunciar en acabar la temporada turística del 2013. El Consell d'Eivissa va aprovar una moció en setembre de l'any passat, a proposta de PSOE-Pacte, referent a prendre mesures per evitar els problemes de descontrol i que aquests assumptes es tractassin al Consell d'Alcaldes. Passat tot un any i una nova temporada, "s'ha vist que amb el PP anam a la deriva" i que el Consell d'Alcaldes "només serveix per fer-se la foto, encara que la foto hagi canviat en aquests tres anys perquè han anat canviant alguns alcaldes".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube