Imprimeix
PDF

Francina Armengol denuncia el "desgavell" que ha provocat el PP amb "una obra fonamental" com és la reforma del Port d'Eivissa

FAS i Vicent Torres 23-10-14La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha denunciat avui el "desgavell" que ha provocat el Partit Popular en la reforma del Port d'Eivissa, amb un nou capítol just el dia que havien de començar les obres de la part terrestre.

En la roda de premsa que ha ofert avui a Eivissa, acompanyada del secretari general de la FSE-PSOE, Vicent Torres, Armengol ha criticat que "tenim un desgavell com mai, amb una obra fonamental per a la ciutat per obrir-se al món. I resulta que la volen fer de forma que ells mateixos qüestionen la pròpia legalitat d'aquesta obra", referint-se a les paraules de Vicent Serra afirmant que està disposat a aturar l'inici dels treballs perquè ara dubta de la legalitat de la tramitació del projecte.

Armengol ha contraposat la situació caòtica dels últims 3 anys a la manera d'actuar dels anteriors governs progressistes: "Amb un president del Consell Insular com en Xico Tarrés i Lurdes Costa a l'Ajuntament d'Eivissa, vaig viure a l'Autoritat Portuària una defensa encesa perquè s'efectuàs un projecte interessantíssim i necessari per a la ciutat d'Eivissa, d'acord amb el que es vol transmetre de Vila: el respecte al Patrimoni de la Humanitat, una ciutat que es vol vendre a fora des del millor que té".

Vicent Torres també s'ha referit a la reforma del port d'Eivissa lamentant que "un dels projectes més emblemàtics, que els progressistes vàrem deixar per començar, han passat pràcticament 3 anys i mig de legislatura i avui encara s'estan preguntant si és legal, si no és legal, i pel que es veu Vicent Serra no té clara aquesta legalitat". Es tracta d'una situació de "descontrol, desgovern, i jo diria que de despreocupació del Partit Popular d'Eivissa cap als projectes que ens afecten més directament".

Serra, "escolanet de Bauzá"

En la seua visita a Eivissa, per assistir a la presentació del documental "Enrique Mayans: Fent memòria", Francina Armengol ha fet un repàs a la situació política després del debat de la Comunitat. En el Parlament s'ha evidenciat, segons Armengol, que el Govern Bauzá està "allunyat de la ciutadania". La secretària general del PSIB ha criticat el tarannà "autoritari i prepotent" de Bauzá, una persona que "talla el cap" als seus "si algú no li fa cas".

Justament, això és el que ha passat amb Vicent Serra, ha afirmat la secretària general del PSIB, quan el president del Consell d'Eivissa ha acceptat un traspàs de la competència de promoció turística en unes condicions tan negatives per a l'illa. Segons Armengol, Vicent Serra "acota el cap" davant Bauzá i li fa d'"escolanet", perquè "està més preocupat per la seva cadira que pels problemes dels ciutadans", i s'ha preguntat "si Serra disposa dels estudis econòmics que avalin la proposta" del trapàs de promoció turística.

"Mentides flagrants", com la radioteràpia i les depuradores

Francina Armengol ha denunciat l'incompliment de la promesa de 74 milions d'euros en depuradores en els Pressupostos Generals de l'Estat per al 2014 i d'altres "mentides flagrants" del govern Bauzá i de Vicent Serra, com ha estat l'incompliment de la radioteràpia: "L'any passat varen unir la seva sort política Bauzà i Serra a què en desembre estaria en marxa. Ni està ni estarà. Però és que, a més, quan estigui, per decisió del PP, serà el primer gran servei sanitari, el primer dret sanitari que serà privatitzat".

Armengol ha volgut "que quedi molt clar, que nosaltres ho vàrem deixar preparat perquè fos públic. I, si haguéssim seguit governant, la radioteràpia ja estaria en marxa i seria pública pels ciutadans i ciutadanes d'Eivissa".

La secretària general del PSIB ha criticat no només l'incompliment de la radioteràpia sinó també el conjunt de l'obra de l'Hospital que, malgrat que està acabada des de fa un any, continua pràcticament tota tancada: "Això és eficàcia d'un Govern? Aquesta és l'eficàcia de la dreta quan governa? Tenir una infraestructura tancada, els serveis tancats als ciutadans d'Eivissa i per tant no es pot garantir l'atenció sanitària en la dignitat que es mereixen els ciutadans i ciutadanes de l'illa d'Eivissa?"

Francina Armengol ha lamentat també la situació de la Residència de Sant Antoni, "que l'han tingut aturada tot el temps i ara la privatitzen. Aquest és el model de Vicent Serra i de José Ramon Bauzà: incompliments i privatitzacions. Per tant, negoci de qui els interessa fer-los sobre la salut dels ciutadans."

Enfront aquestes polítiques, Armengol s'ha compromès a seguir treballant per fer possible en 2015 "el canvi que reclama la ciutadania". En l'horitzó més immediat, les primàries socialistes del pròxim mes de novembre i la Conferència Política del PSIB que tendrà lloc en els dies 7 i 8 de febrer, que han d'ajudar a "assegurar un canvi possible i real de polítiques i de forma de fer les polítiques".

Vicent Torres: "Ens estam preparant per oferir els millors candidats i candidates"

En la roda de premsa, Vicent Torres ha manifestat que els Socialistes "ens estam preparant per oferir els millors candidats i candidates, i unes propostes polítiques que ens permetin capgirar aquesta involució de drets, aquesta recentralització de poders, aquest augment de les desigualtats socials i aquest desgovern a nivell local i insular, que és l'herència que ens estan deixant els governs de Bauzá i de Vicent Serra a la nostra illa".

Segons Torres, "Vicent Serra ha fracassat. Ha abandonat Eivissa a la seua sort, ha incomplit la seua paraula amb massa temes i massa sensibles, com la radioteràpia o la lluita contra les prospeccions petrolíferes, i li ha dit sí a tots els retalls i imposicions de Bauzá".

El secretari general de la FSE ha recordat que Vicent Serra "ha avalat el TIL, les retallades en sanitat i privatitzacions, la retallada als consells insulars, com ara amb la promoció turística, i la paràlisi de tots els projectes, com les depuradores, jutjats o Parador Nacional"

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube