Imprimeix
PDF

Vicent Torres considera que Serra “s’ha deixat estafar” en la negociació del traspàs de promoció turística, amb “quantitats ridícules” i perquè “la competència no serà plena”

vicent torresEl secretari general de la FSE-PSOE, Vicent Torres, considera que el president del Consell d'Eivissa, Vicent Serra, "s'ha deixat estafar" en la negociació del traspàs de la promoció turística.

Els motius, segons Torres, són que la previsió econòmica estableix "quantitats ridícules" i, a més, l'articulat de la llei preveu que el Govern retengui per a si mateix diferents àmbits de gestió i decisió, de manera que "la competència no serà plena".

Vicent Torres ha mostrat la seua "absoluta decepció" per l'acord anunciat ahir entre el Govern de les Illes Balears i el Consell d'Eivissa. Segons ha manifestat, "que el Govern del PP posi damunt la taula aquesta proposta és una mostra del menyspreu de l'executiu Bauzá cap a l'autonomia i capacitat del Consell d'Eivissa, com ha fet durant tot el seu mandat, en què només s'ha dedicat a retallar-nos recursos, serveis, inversions i autogovern".

El fet que el Consell d'Eivissa accepti l'acord, que suposaria rebre només 1,1 milions d'euros en 2015, "és una demostració de la molt escassa capacitat de Vicent Serra de defensar dels interessos de la nostra illa". Segons Vicent Torres, Formentera ha mostrat "una actitud molt més valenta, de rebuig a aquesta proposta, que és pràcticament insultant" per a les institucions dels consells insulars. El màxim previst de 2,2 milions d'euros, "ni tan sols arriba a les quantitats que rebia Eivissa a través de la Fundació i la resta de convenis durant l'anterior mandat progressista, i això que no disposàvem de la competència", ha recordat Torres.

El secretari general de la FSE-PSOE ha remarcat que el Govern Balear reté bona part del control i del pressupost de promoció turística: Del pressupost total de l'Agència de Turisme de Balears (ATB), l'ens dedicat exclusivament a la promoció, només es traspassen 5,8 milions d'euros, quan el pressupost total de l'agència ha estat de 18,4 milions en 2014.

Respecte a la "reserva de competències" que fa el Govern Balear amb la proposta, destaca de manera negativa que "volen que qualsevol tracte amb altres institucions passi per ells, això i coarta les possibilitats de qualsevol illa de poder arribar a acords amb altres comunitats autònomes, amb el govern central o amb altres ciutats o països". A més, ha dit Torres, els consells han de donar compte de totes les dades que els hi demanin.

El Govern també manté la capacitat d'intervenir en assumptes que consideri "d'interès suprainsular", i això, segons Vicent Torres, dóna peu a què l'executiu balear "podrà interferir quan i com consideri en les feines de promoció". De fet, ha dit Vicent Torres, "el Govern, de fet, es queda la major part del pastís per controlar i gastar ell mateix".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube