Imprimeix
PDF

Promoció Turística: benvingut sigui el canvi de postura del President Tadeo, però la credibilitat de la seva nova postura es demostra amb fets

JoanMarqués cime"Jo crec que és una quantia suficient. Perquè en temes de màrqueting de promoció, de creació de producte, podries gastar molt; però el que has de fer és veure també que és lo necessari, lo coherent a gastar. Perquè per un costat s'ha de veure la propaganda, la publicitat, etc, quin retorn té. Jo crec que hi ha una quantia que creiem oportuna."

Aquestes són les declaracions del President Tadeo que vàrem poder escoltar ahir a Ràdio Menorca-Cadena SER respecte de la proposta de traspàs de Promoció Turística al Consell que ha formulat el Govern Balear.

Avui però veiem com el President Tadeo fa marxa enrere i diu que demanarà més doblers. Sigui per la pressió del sector, per la postura de l'oposició o pel fet que el Sr Tadeo s'hagi repensat la seva posició inicial, benvingut sigui aquest canvi d'actitud respecte de la dotació econòmica.

Des del PSOE mantenim la postura que ja es va expressar a principis de mandat –interpel·lació i moció de setembre i octubre de 2011- de posar-nos a disposició de l'equip de Govern per fer front comú. Del que es tracta és que Menorca assoleixi una quantia suficient per poder assumir Promoció Turística amb un mínim de garanties. En aquest aspecte s'ha de recordar que durant l'anterior mandat el Govern del Pacte va acordar aportar, via conveni, dos milions d'euros anuals al Consell de Menorca per tal que fes la seva promoció turística –xifra que coincidia amb la quantitat que el sector considerava idònia-

Però per poder fer un front comú efectiu davant les dificultats que suposa negociar amb el Govern autonòmic -el PSOE també les ha reconegut sempre- és imprescindible la coherència en la defensa dels interessos de Menorca. Per aquest motiu resulta necessari que el President Tadeo clarifiqui les informacions en les quals s'assegura que Tadeo defendió que el Govern, a través de la Agencia Balear de Turismo, se reserve la competència de promoción de las cuatro islas. El President de Menorca ha de aclarir si vol lluitar per un traspàs de promoció turística ben dotat o si prefereix que, tal i com sembla que preveu el Govern si es compara la quantitat que gestiona l'ATB –

18,4 milions aquest any- amb els doblers que vol traspassar als consells -5,3 milions- que, de nou, el pas del govern de Menorca el torni a marcar Palma

D'altra banda, i a l'espera que l'equip de govern del Consell aporti més informació (per exemple respecte de quin és el cost de la promoció per l'ATB o de si hi haurà traspàs de places de personal o bens materials), s'ha de lamentar tant el retard respecte del calendari anunciat pel Govern com l'obscurantisme amb què fins ara s'ha portat aquesta negociació.

En relació a l'endarreriment cal tenir en compte que a finals d'abril el conseller Martínez deia a Menorca –nota de premsa del Consell del dia 30/04/2014- que el Govern volia que el traspàs de Promoció es produís abans del juny "perquè totes les Administracions puguin planificar l'any 2015 com correspon i puguin tenir les seves partides pressupostàries definides i desenvolupar el seu pla de promoció." Ara, quatre mesos després, l'equip de govern del CIMe hauria d'explicar com pot afectar aquest retard en els terminis anunciats.

A més també s'ha de lamentar que tot i que ara fa tres anys la consellera Cabrera afirmava –afirmació que tant la consellera com el President han reiterat en diverses ocasions durant aquest mandat- que "s'ha de treballar i optimitzar els recursos i tractar amb tots els mitjans possibles de fer la millor promoció turística per a Menorca, conjuntament amb tot el sector," precisament aquest sector denunciï avui que continua a l'espera que el Consell contacti amb ells per explicar-los la proposta del Govern –també s'ha de dir que els consellers del Grup Socialista van ser informats pel president Tadeo el mateix dia que l'executiu autonòmic va aprovar la proposta en consell de Govern i el mateix dia que l'equip de Govern ho explicava a la premsa-.

Així doncs el Grup Socialista tornarà a estendre la mà al President Tadeo per lluitar per una promoció turística correctament dotada, però abans l'equip de govern ha de decidir si, realment, vol lluitar perquè Menorca pugui fer la seva pròpia promoció.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube