Imprimeix
PDF

El PP rebutja la proposta de PSOE-Pacte d'avançar les dietes als pacients de radioteràpia com a compensació per l'incompliment de la posada en marxa del servei a Eivissa abans d'acabar el 2014

XicoTarres pleEl grup del PP ha votat al Parlament en contra de la proposta de resolució de PSOE-Pacte de pagar per avançat la totalitat de les despeses als pacients que s'han de traslladar fora d'Eivissa per rebre tractament de radioteràpia, com a compensació per l'incompliment de la posada en marxa d'aquest servei en desembre del 2014.

La proposta rebutjada pel PP incloïa també la petició de posar en marxa la radioteràpia dins dels terminis compromesos i que es faci públic "de forma transparent" tot el concurs i procés d'adjudicació. Per contra, el grup Socialista ha donat suport a la proposta de resolució del grup del PP referent a la radioteràpia, malgrat que no concretava terminis i simplement demanava que sigui una realitat "el més aviat millor".

Abans de la votació, en el torn de preguntes al Govern, el diputat progressista Xico Tarrés ha demanat directament al conseller de Salut que pagui per avançat les dietes als pacients de radioteràpia, tal com han reclamat les mateixes associacions d'afectats després d'haver-se conegut l'incompliment dels compromisos tant de Bauzá com del president del Consell, Vicent Serra: "Ve el senyor president i ens diu: rebaixarem els impostos. Està molt bé, perfecte, faci-ho, però abans de rebaixar els impostos, per què no s'inverteix en sanitat, per què no es dóna un bon servei? Per què a aquests malalts no es compromet vostè i paga les seues despeses per anticipat?"

Durant la seua intervenció, el diputat li ha mostrat al conseller de Salut el Pla funcional d'oncologia radioteràpica, elaborat per l'anterior govern progressista, que està datat en abril del 2011. Segons Tarrés, si un servei públic de radioteràpia no està actualment en marxa a Eivissa "és perquè vostès no han volgut".

Xico Tarrés ha recordat que "fa just un any, el seu Govern es va comprometre a què en desembre del 2014 entraria en funcionament el servei de Radioteràpia a Eivissa. Que el prestaria una empresa privada i que farien un concurs transparent. Fins i tot algú de vostès va comprometre el seu futur polític al compliment d'aquest compromís. Passat un any, ni s'ha complit el compromís, ni s'ha fet el concurs de manera transparent, ni ningú de vostès ha assumit cap responsabilitat".

Xico Tarrés també li ha demanat que concreti en quina data es posarà en marxa el servei, després de l'incompliment de l'últim termini. Una resposta que Sansaloni no ha concretat més. El diputat de PSOE-Pacte ha insistit que aquestes crítiques no són una invenció del grup Socialista, sinó que les han manifestat "els propis afectats", que han criticat no només l'incompliment del compromís d'iniciar la radioteràpia en desembre del 2014 i d'assumir responsabilitats si no ho feien, sinó també que hi hauria "un concurs transparent" durant el procés de privatització.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube