Imprimeix
PDF

La FSE-PSOE inicia el procés “molt il·lusionant” de primàries per escollir els candidats socialistes al Consell i als ajuntaments d’Eivissa

FSE Comitè Insular 03-11-14La FSE-PSOE ha iniciat el procés de primàries per escollir els candidats i les candidates socialistes a les eleccions de maig del 2015, amb l'inici dels terminis de presentació de les precandidatures i recollida d'avals.

El secretari general de la FSE, Vicent Torres, n'ha informat davant dels membres del Comitè Insular, que s'ha reunit aquesta tarda a Eivissa. Torres ha destacat que "engegam un procés molt il·lusionant, com altres processos que hem tengut al nostre partit. Hem sét un partit novedòs en aquest aspecte, amb més democràcia i més participació."

Les primàries, segons l'acord dels òrgans federals del PSOE, es faran per escollir els candidats socialistes al Consell Insular d'Eivissa i als ajuntaments de municipis més de 20.000 habitants, és a dir, a la ciutat d'Eivissa, a Santa Eulària des Riu, a Sant Josep de sa Talaia i a Sant Antoni de Portmany. En el cas de Sant Joan de Labritja, la proposta sortirà de l'executiva de l'Agrupació, que l'elevarà al comitè electoral.

El termini per a la presentació de les precandidatures serà entre els dies 3 i 17 de novembre. En el cas que hi hagi més d'una persona que hagi recollit els avals necessaris, un 20% de la militància de la seua Agrupació o de la FSE en el cas insular, quedaran proclamats candidats a les primàries i s'iniciarà el procés d'informació als militants. Les votacions tendran lloc el dia 30 de novembre, supervisades pels membres del Comitè de Garanties. Acabat el termini del 17 de novembre, en el cas que hi hagi una única candidatura, aquesta serà proclamada directament.

Vicent Torres ha manifestat la confiança dels socialistes que d'aquestes primàries en sortiran "grans candidatures" i que el partit quedarà "reforçat" per afrontar les eleccions del 2015. Segons el secretari general de la FSE-PSOE, els socialistes "tenim una molt bona oportunitat per tornar a governar", oferint a la ciutadania "un canvi" enfront d'uns governants del PP que "últimament ens sorprenen amb nous incompliments, i amb totes les seues retallades, i sobretot retallades a les llibertats de les persones".

Torres ha fet balanç de la situació política actual, lamentant que "a Eivissa, el president Vicent Serra ha renunciat a tenir veu al Govern Balear. Mentre nosaltres vam aconseguir per a Eivissa milions d'euros d'inversió en la passada legislatura, Vicent Serra no alça la veu. Hem deixat inversions en el camí fonamentals per a Eivissa per culpa de la seva ineficàcia, com les depuradores i dessaladores o el traspàs de promoció turística".

Respecte a la tasca que està portant a terme el PSOE per afrontar els processos electorals, el secretari general ha animat els membres del Comitè Insular a "ser forts i estar preparats, amb bones candidatures i un programa il·lusionant".

A la reunió del Comitè Insular també s'ha informat de la pròxima Conferència Política del PSIB-PSOE, que lloc en febrer del 2015, i que tendrà continuïtat a Eivissa amb unes jornades de treball que serviran per formular les propostes que serviran per conformar els programes electorals del Consell, Parlament i ajuntaments.

La reunió del Comitè Insular de la FSE-PSOE ha començat amb unes paraules de Vicent Torres en record del militant i exregidor socialista de la ciutat d'Eivissa Ricardo Albín, que va morir el passat mes d'agost a causa d'una malaltia. Els membres del Comitè Insular s'han guardat un emotiu minut de silenci en la seua memòria.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube