Imprimeix
PDF

PSOE-Pacte reclama al Consell que "no accepti" unes competències en promoció turística que són "un insult a la nostra illa"

Consell Eivissa 31-10-14PSOE-Pacte ha reclamat al Consell d'Eivissa que "no accepti" la proposta de traspàs de competències en promoció turística, ja que és "un insult a la nostra illa i a aquesta casa", ha dit la consellera Pepa Marí.

Marí ha recordat que "porten un any i mig de presumptes negociacions, fent propostes i observacions que ara el Govern ha obviat presentant una proposta unilateral que suposa un insult a tots qui cregueren de bona fe en la intenció real del Govern Balear de negociar un traspàs promès i esperat".

La proposta que ha fet el Govern de les Illes Balears ha estat la cessió d'un part de les competències de l'Agència de Turisme de Balears (ATB), no totes, ja que l'organisme es manté, i traspassar una partida econòmica d'1,1 milions d'euros a Eivissa en 2015 amb un màxim l'any 2017 de 2,2 milions. La consellera progressista ha dit que "l'insult creix quan un veu que la partida proposada per a la distribució entre els diferents Consells és només una cinquena part del pressupost total de l'ATB", ja que les institucions insulars rebran 5,3 milions d'euros d'un total de 21 milions de pressupost de l'Agència, i de fins a 75 milions del total de la Conselleria de Turisme i Esports. Marí ha posat només un exemple, com és el Palau de Congressos de Palma, que rebrà de Turisme en el 2015 un total de 8,5 milions, d'euros molt més que tots els consells junts per a l'exercici de la competència de promoció turística.

Segons Marí, el Consell d'Eivissa pateix "síndrome d'Estocolm", ja que "defensa els mateixos arguments que el Govern Balear", una institució que "té segrestades unes competències que són d'Eivissa". Marí ha insistit que "les transferències han de venir, les volem tots, però han de venir ben dotades. Això no significa augmentar la ridícula partida de 5,3 milions per a totes les illes, això significa desmuntar l'ATB i repartir els seus actius entre els diferents ens de promoció de cada illa".

La consellera de PSOE-Pacte considera que la Conselleria de Turisme del Govern Balear ha de quedar "reduïda a la seua mínima expressió, d'acord amb les competències que en tal matèria li reserva l'Estatut d'Autonomia, i que es limiten a la coordinació i a la representació davant organismes oficials". Marí ha insistit que "qualsevol altra proposta és inacceptable per part d'aquesta institució i d'aquesta illa".

Pepa Marí ha conclòs la seua intervenció exigint a la consellera del PP Carmen Ferrer que "recapaciti, planti's i reclami el que és just per a Eivissa".

Rebuig del PP a reclamar més inversions de l'Estat

En el ple ordinari del Consell d'Eivissa, celebrat immediatament després de l'extraordinari sobre el traspàs de promoció turística, el PP ha rebutjat la proposta de PSOE-Pacte de reclamar més inversions de l'Estat en els Pressupostos Generals del 2015. El portaveu progressista, Xico Tarrés, ha recriminat al PP que des del 2012 venen fent propostes de reclamar més inversions, i que el resultat ha estat "zero". Segons Tarrés, "o no han fet la feina, o no ens han fet el cas que mereixíem".

El portaveu de PSOE-Pacte ha recordat que els Pressupostos de l'Estat del 2015 no inclouen cap partida ni per al Parador Nacional, ni per als Jutjats ni per a les depuradores d'Eivissa, entre altres inversions que es venen reclamant d'ençà que governa Mariano Rajoy i que el PP ha paralitzat completament. Segons Tarrés, "les males relacions entre els membres del Partit Popular les pagam els ciutadans d'Eivissa", referint-se a què el mateix Vicent Serra ha reconegut que ni es parla amb el diputat del PP Enrique Fajarnés.

PSOE-Pacte ha aconseguit un suport parcial a la moció en defensa de la radioteràpia. El PP ha votat a favor dels punts de la proposta progressista d'augmentar les dietes als malalts que s'han de desplaçar a Mallorca i que aquestes es paguin de forma "immediata", tot i que la proposta inicial era que s'abonin de forma "anticipada".

Malgrat que va ser un compromís del mateix Vicent Serra, que hi va lligar el seu futur polític, i de José Ramon Bauzá, el PP s'ha negat a reprovar el president del Govern Balear per haver incomplit el compromís de posar en marxa la radioteràpia en desembre del 2014.

La consellera Patricia Abascal ha mostrat en el ple el Pla funcional d'oncologia radioteràpica, que l'anterior govern progressista va deixar preparat en el 2011. Segons Abascal, "si haguessin agafat aquest pla, el dia d'avui tendríem radioteràpia a Eivissa i pública". La consellera també ha qualificat de "llàstima" la situació del nou Hospital Can Misses, que continua pràcticament tancat, només obert amb una part de consultes externes i hospital psiquiàtric de dia, malgrat que fa un any que l'obra està entregada.

El PP també ha rebutjat la moció en contra de les fumigacions indiscriminades amb Dimilin (diflubenzuron) contra la processionària dels pins. El conseller Juanjo Cardona ha denunciat que "hi ha hagut gent que ha estat directament dutxada amb insecticida" i ha alertat dels perills d'aquestes substàncies químiques, ja que uns dels components és "un probable cancerigen pels humans", segons un estudi de l'Agència de Protecció del Medi Ambient dels Estats Units.

Cardona ha recordat que una directiva de la Unió Europea ha prohibit les fumigacions indiscriminades, pels perills que suposa no només per a les persones sinó per al medi natural. Un dels sectors més afectats és l'apicultura, per l'afectació d'aquest insecticida damunt les abelles. Amb tot això, Cardona ha insistit al PP que "ens deixin d'intoxicar" amb les fumigacions de Dimilin, una petició que no ha obtengut una resposta positiva per part del PP, que ha deixat la porta oberta a la programació de noves campanyes de fumigació si tornen a governar en el 2015.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube