Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE “celebra” la decisió del jutjat penitenciari de revocar el 3er. grau carcerari a Jaume Matas que el Govern li havia concedit en una “decisió política”

Pilar Costa partitLa portaveu del PSIB-PSOE, Pilar Costa, ha demanat al Govern central que, vista la resolució del jutge de Valladolid, "revoqui ara d'ofici el tercer grau de Matas".  


El jutjat de vigilància penitenciària de Valladolid ha estimat la demanda presentada per la Fiscalia en contra de la concessió del tercer grau carcerari per a Jaume Matas. El pres mallorquí, intern a la presó de Segòvia on compleix pena de 9 mesos de presó per prevaricació en sentència ferma dictada pel Tribunal Suprem, havia assolit el tercer grau en haver complert un terç de la seva condemna.

Ara, el pronunciament del jutge de vigilància penitenciària de Valladolid fa enrere aquesta decisió presa administrativament des de la direcció general d'Institucions Penitenciàries del Ministeri de l'Interior, tot i que es tracta d'una resolució que pot ser apel•lada per Matas en l'espai dels pròxims 5 dies.

Des del PSIB-PSOE, Pilar Costa ha dit que "celebrem l'anul•lació del tercer grau a Matas, per que es demostra que funciona la separació de poders". Així Costa interpreta que el jutge revoca la decisió "política del Govern" per haver concedit aquest règim de semillibertat a Matas, "en contra del criteri de la majoria de la junta d'avaluació penitenciària del penal de Segòvia". Així mateix el jutge creu que l'alarma social que provoca l'alliberament de Matas no es pot compensar amb la bona conducta del pres, o la seva reincorporació laboral, per haver tramitat l'alta com a treballador autònom un mes després del seu ingrés a la presó, i per tant reitera la necessitat de què continuï en segon grau.

Costa destaca que la decisió encara no és ferma " per que pot ser recorreguda per Matas". No obstant això, els socialistes apel•len ara al Govern per que "d'ofici" procedeixin a revisar la concessió del tercer grau de Matas, ja que la seva concessió havia estat "administrativa". "Ara és el moment que el Ministeri ha de rectificar, un cop ha hagut de ser el jutge qui ha corregit la decisió inicial" ha dit Costa.

El PSIB-PSOE ja havia assenyalat la poca idoneïtat de la decisió d'Interior d'alliberar Matas, i la discrecionalitat de la mesura, fora consens dels funcionaris de presons. Va ser el passat dijous, en el si de la comissió d'Interior del Congrés dels Diputats, on el socialista Pablo Martíin Peré va interpel•lar el secretari general d'Institucions Penitenciàries, Ángel Yuste, principal responsable administratiu de l'atorgament del tercer grau a Jaume Matas.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube