Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE denuncia que el Govern supera en un 50% la quantitat anual destinada a despeses de representació del gabinet de Bauzá

Diéguez plenoEl Grup Parlamentari Socialista ha destacat que mentre el president Bauzá preconitza l'austeritat i les retallades, per altra banda "es gasta allò que no té en despeses de representació".

El diputat socialista Antoni Diéguez ha demanat aquest matí en la sessió de control al Govern, que es facin públics els apunts de les despeses meritades, tal i com dicta la Llei de Transparència i Bon Govern que està en vigor.

El Grup Parlamentari Socialista ha denunciat aquest matí que el Govern ja ha superat la quantitat consignada en l'apartat de despeses de representació destinada al personal del gabinet de la conselleria de Presidència del Govern. Concretament el diputat Antoni Diéguez ha brandat documents que demostren que a 30 de setembre, la partida destinada a aquest tipus de despeses ja havia superat la quantitat pressupostada per a tot l'any 2014. D'una previsió pressupostària inicial de 102.000 euros per aquesta previsió, ja se n'havien gastat prop de 150.000; "i això sense comptar amb les despeses que es faran fins a final d'any".

Diéguez ha criticat el Govern per haver "incomplit" el precepte de la Llei balear de Transparència i Bon Govern que obliga els representants del Govern a lliurar el detall de les seves despeses que superin en global la xifra de 500 €. El diputat socialista ha instat el conseller d'Administració Pública del Govern a posar fil a l'agulla i a detallar cadascun dels apunts que s'han acaramullat en aquest compte de despeses, per a poder determinar les causes per las quals s'ha produït aquesta desviació pressupostària de gairebé un 50% de l'assignació prevista inicialment. "Podrien haver fet uns 700 viatges a Tenerife amb aquests doblers" ha apuntat Diéguez, en relació a les recents informacions que han relacionat viatges privats del president extremeny José Antonio Monago quan era senador, que han estat carregats al compte de la Cambra Alta espanyola.

En el seu torn de resposta, el conseller d'Administracions Públiques, Juan Manuel Lafuente, ha evitar comprometre's a complir amb la Llei de Bon Govern, per procedir a publicar les despeses de representació del personal adscrit al gabinet del president Bauzá.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube