Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE tira endavant una iniciativa per a la recuperació del vell hospital Son Dureta per a usos sociosanitaris, el PP afegeix Can Misses, però deixa de banda el Verge de Toro a Maó

Thomas Ple ParlamentEl Ple del Parlament ha aprovat una Proposició no de Llei a proposta del Grup Parlamentari Socialista que insta al Govern a treballar per a recuperar els 78.000 metres quadrats de l'antic hospital de referència de Mallorca.

El Govern de les Illes Balears s'implicarà a la recerca de la millor solució per a la rehabilitació i recuperació per a l'ús públic dels edificis dels antics hospitals de Son Dureta a Palma, i el de Can Misses a Vila. Així ho ha acordat el ple del Parlament en aprovat una Proposició no de llei presentada pel Grup Parlamentari Socialista, i que ha esmenat parcialment el Grup Popular.

En concret la iniciativa "insta el Govern a seguir treballant en la estratègia d'atenció a les malaties cròniques, i a presentar un pla d'adequació i rehabilitacó de Son Dureta i Can Misses com a espais sociosanitaris" com a detallat el portaveu adjunt del GPS, Vicenç Thomàs.

"Són uns instal.lacions de 78.000 metres quadrats, les de Son Dureta, que poden resoldre moltes de les necessitats que tindrem en el futur, a compte de l'envelliment de la població", ha dit Thomàs, que en la seva defensa de la iniciativa havia obert a totes les forces polítiques la definició del "millor pla possible" per aquestes infraestructures actualment en desús, després de la posada en marxa de l'Hospital de Son Espases a Palma, el 2010, i la recent inauguració del nou Can Misses a Eivissa.

Els socialistes han suggerit, segons un primer estudi encarregat el 2010, la utilització de part de Son Dureta per a instal•lar-hi "300 llits per d'hospital sòcio-sanitari, 90 per a salut mental i 200 més per a una residència de pacients assistits sense necessitats mèdiques. Fins i tot es podrien esbucar alguns dels edificis existents a Son Dureta per a donar més amplitud al complex" ha dit Thomàs, per qui és urgent que es comencin a fer les gestions pertinents per a la recuperació de la titularitat de Son Dureta per a la CCAA, ja que actualment és patrimoni de la Tresoreria General de la Seguretat Social.

Verge de Toro a Menorca: la contradicció del PP

Si el PP al Parlament ha donat suport i ha completat la iniciativa socialista per a la recuperació de Can Misses i de Son Dureta, a Maó, l'Ajuntament, també sota mandat del PP, ha actuat en direcció oposada en referència a la seva petició de renúncia a la titularitat del vell edifici de l'Hospital Verge de Toro. El diputat socialista Marc Pons, en el torn de preguntes de control al Govern ha recordat el conseller de Sanitat que el programa electoral del 2011 del PP de Menorca inclou clarament la proposta de convertir el Verge de Toro en un centre sòcio-sanitari, recollint la feina feta per l'administració socialista al Govern i al Consell Insular de Menorca. Una promesa electoral del PP que ara, doncs, quedarà incomplerta, ja que el Govern, per boca del conseller Sansaloni, ha titllat d'innecessària aquesta infraestructura per a la atenció sanitària i sòcio-sanitària de Menorca, ara i en el futur.

La contradicció del PP ha estat flagrant a les votacions. Els diputats menorquins del PP, entre ells el president del Consell Santiago Tadeo, han votat favorablement a la recuperació de Can Misses i a la de Son Dureta, però ho han dit que no a una esmena d'addicció que havia presentat el Grup Mes per incloure també el Verge de Toro en la terna d'instal•lacions hospitalàries obsoletes dignes de ser recuperades per a l´ús públic.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube