Imprimeix
PDF

Susana Mora es presenta com a candidata amb la voluntat de recuperar el Consell com a govern de Menorca i donar resposta a la situació que pateixen molts menorquins i menorquines

Susana MoraS'ha de recuperar sa figura des Consell Insular com a màxima institució de representació de sa nostra illa.

Necessitem i ens mereixem un Consell Insular que doni respostes a les necessitats de la gent i mantingui la identitat i el model propi de Menorca. Un nou Govern que eviti que gran part de la població menorquina segueixi quedant exclosa de les polítiques públiques." Aquestes són les dues principals línies mestres amb les quals Susana Mora centra el projecte que encapçala de cara a les eleccions al Consell Insular de Menorca que se celebraran al maig.

Mora ha començat a exposar públicament aquests compromisos durant la seva presentació oficial com a cap de llista de la candidatura del PSOE Menorca al Consell Insular, un acte celebrat a l'American Bar de Maó i al que hi ha assistit més d'un centenar de persones.

Davant de la militància, simpatitzants, amics i família tant Mora com el Secretari General del partit, Vicenç Tur, han agraït la presència de totes aquestes persones i especialment dels tres expresidents Socialistes, Berto Moragues, Joana Barceló i Marc Pons. També hi ha hagut un sentit record per a Tirso Pons.

Després d'aquests agraïments Susana Mora ha donat, breument, la paraula a diferents militants –des d'afiliats de base fins al Balte d'Es Mercadal i Fornells- que han expressat públicament per quin motiu la van avalar i què n'esperen d'ella. Unes expressions que han tingut com a resposta el compromís d'escoltar a tothom, d'obrir-se al màxim a la participació ciutadana.

Posteriorment Mora ha exposat tot el procés personal i polític que ha duit a aquesta advocada laboralista, mediadora del Tribunal d'Arbitratge i politòloga a ser la candidata del PSOE Menorca. Ha recordat com sempre s'ha identificat

amb el PSOE; un sentiment que la va portar a afiliar-se l'any 2011, poc després de la derrota electoral, per tal d'implicar-se activament en la política com eina necessària per defensar i portar a la pràctica els valors que sempre han guiat la seva trajectòria laboral i vital. Una militància activa que fa uns mesos la va dur a decidir-se a fer aquesta nova passa i presentar-se a les primàries després de comprovar, per la seva experiència professional i cívica, la imperiosa necessitat de donar resposta a les dificultats reals de tots els menorquins i menorquines, de defensar la cohesió i la justícia social, de fer prevaldre els interessos de Menorca i de fer-ho des del diàleg i el consens. Una passa en la qual també hi ha tingut molt a veure la bona acollida que ha obtingut tant entre l'executiva insular com, i sobretot, entre la militància.

Pel que fa a les línies mestres del projecte que encapçala, Susana Mora ha insistit en el fet que els menorquins i menorquines es mereixen un Govern de Menorca que realment defensi les necessitats i els interessos de l'illa i dels seus ciutadans i ciutadanes. "Necessitem i ens mereixem un Consell Insular que defensi Menorca, que torni a fer prevaldre els interessos de l'illa davant sa balearització que ens ve imposada de Palma. Hem de recuperar un model territorial, econòmic i social propi." De fet Mora, en declaracions posteriors, ha aprofundit en aquest compromís i ha exposat que la primeríssima prioritat del PSOE serà la de dedicar-se "a la gent que més ho necessita. Estem vivint una època que és la més difícil des de la recuperació de la democràcia i nosaltres hem de ser capaços de donar resposta a aquestes necessitats."

Per fer-ho possible Susana Mora ha reiterat la voluntat de comptar amb les opinions de tots i totes; d'aquells qui com els expresidents ja van demostrar que es possible un Consell que lideri i faci valdre el model propi de Menorca, com de totes aquelles persones i entitats que comparteixin aquesta necessitat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube