Imprimeix
PDF

Pilar Costa exigeix al Govern Rajoy que emeti declaració d'impacte ambiental negativa de les prospeccions petrolíferes

Costa declas Parlament

La portaveu del PSIB-PSOE, Pilar Costa, ha exigit al Govern de Mariano Rajoy que no esperi més a emetre declaració d'impacte ambiental negativa al projecte de prospeccions petrolíferes al golf de València.  

La portaveu socialista confia que aquest informe de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, que s'ha incorporat a l'expedient de la declaració d'impacte ambiental de les prospeccions, serà "una passa més, esperem, cap a un informe negatiu, no només per part del Ministeri de Medi Ambient, sinó també qui té la resolució definitiva, que és el Ministeri d'Indústria".

Pilar Costa ha recordat les paraules tant del president del Govern de les Illes Balears, José Ramón Bauzá, com del mateix president del Govern de l'Estat, Mariano Rajoy, que "en el seu dia varen dir que si hi havia informes tècnics negatius des del punt de vista ambiental, les prospeccions no s'autoritzarien. Esperem que això sigui una realitat com més aviat millor".

La portaveu del PSIB-PSOE també ha manifestat el rebuig dels socialistes a la decisió del Govern de l'Estat de "no perseguir" les prospeccions detectades al mar balear en 2013, malgrat que hi havia indicis clars que es va varen produir, com està documentat amb informes del Govern de les Illes Balears. I més encara, ha dit Costa, atenent el posicionament conegut avui de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar del Ministeri de Medi Ambient, respecte dels greus perjudicis que poden provocar damunt la fauna i el medi marí prospeccions amb 'airguns' (canons de so de gran potència).

La portaveu socialista considera que, conegut aquest nou informe, encara amb més raó el Govern de l'Estat hauria d'investigar i esclarir la responsabilitat d'aquells sondejos detectats en 2013 i dels quals no se n'ha arribat a concretar ni l'abast ni l'autoria.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube