Imprimeix
PDF

V. Thomàs: “És molt greu que el PP voti en contra d’una iniciativa que aporta 322 M€ per Balears”

031214 Thomàs i premsa webEl portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista s'ha referit a la maniobra del Grup del PP al Senat per a anul•lar l'esmena socialista que permetia l'arribada de 322 milions d'euros en inversions dels Pressupostos Generals de l'Estat 2015 per a Balears. 

Així com va anunciar ahir mateix el president del Govern Bauzá Díaz, en resposta a la pregunta parlamentària de la portaveu socialista Francina Armengol, els senadors del PP, els de Balears inclosos, ja han inclòs una esmena d'anul•lació als PGE 2015 per impedir que prosperi l'annex a les inversions territorials presentat pel PSOE, i que suposava inversions per les Illes per valor de 322 M€. Un fet que Thomàs ha qualificat de "molt greu" per "votar en contra de 322M€ per Balears" i molt més tenint en compte que Bauzá no ha mogut ni un dit per aconseguir millorar la dotació econòmica de les inversions de l'Estat a Balears per 2015, des que es va conèixer el projecte de Pressuposts del Govern Rajoy.

Thomàs ha recordat la "incapacitat de Bauzá per a millorar els ingressos de Balears" durant la present legislatura, ni a través d'un nou model de finançament que havien promès, ni per la reforma del REB, ni a través de les inversions estatutàries, ni via PGE. Thomàs ha anunciat que el Grup de Senadors Socialistes presentaran un vot particular al conjunt de les 150 esmenes que ha presentat el PP als PGE 2015 en el tràmit de la Cambra Alta, inclosa la que suprimeix els 322 M€ aportada pels socialistes, que havia quedat 'viva' dins del projecte en el primer tràmit d'aprovació en el Congrés dels Diputats: "els socialistes volem que almenys es faci debat públic d'aquestes esmenes en el ple del Senat del pròxim dimarts, per què és molt greu que el PP voti en contra de 322 M€ per a Balears".

El PP persegueix políticament responsables del Govern del Pacte

Preguntat sobre el gir que la fiscalia anticorrupció s'ha vist obligada a prendre en la investigació de la compra de noves màquines de tren per part de la gerència de Serveis Ferroviaris de Mallorca durant la passada legislatura, gir motivat per l'aparició d'un informe que justificaria la mesura i que hauria estat ocultat pel denunciant, l'actual gerent d'SFM; Vicenç Thomàs l'ha titllat "d'un exemple més de persecució política del PP per fets de la passada legislatura, si es confirmen les informacions que parlen d'anul•lació de les citacions i la convocatòria de presa de declaracions de l'actual responsable del PP" José Ramon Orta.

Thomàs ha recordat altres dos casos recents, en què el PP ha intentat "judicialitzar la vida política" quan el juny de 2006 "jo mateix com a ex conseller de sanitat vaig ser acusat pel Consell de Govern d'haver fet malbaratament i frau a la Conselleria (en relació amb els complements als metges de Balears) sense que ni tant sols m´avisessin". El cas es va arxivar sense que es trobés cap culpa per ningú.

Més recentment el portaveu adjunt socialista ha recordat el lliurament a fiscalia, per part del polític popular José María Rodríguez, d'un informe de la Sindicatura de Comptes sobre la gestió de l'equip de Govern de Cort en 2009, que la mateixa fiscalia ha desestimat com a constitutiu de cap delicte. "Un altre exemple de denúncia que acabarà en no res, exemple de la persecució política del PP i de l'ús polític d'aquests fets", ha dit Thomàs.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube