Imprimeix
PDF

Diéguez: ”El PP vol posar un pont enmig de la investigació de l’Hospital de Son Espases”

Diéguez plenoEl corró popular ha acabat amb la iniciativa socialista que incloïa votar afirmativament els tres plans de feina de cada grup parlamentari i les respectives sol·licituds de compareixences. 

El corró parlamentari de la majoria absoluta del PP ha imposat "el bloqueig i el boicot" de les iniciatives socialistes presentades en el si de la Comissió d'Investigació de Son Espases. D'aquesta manera el pla de treball i la completa sol•licitud de fins a 57 compareixents a la comissió, en relació a tot el procés de selecció del solar, adjudicació, construcció i gestió del complex hospitalari de la carretera de Valldemossa, que havia presentat el GPS, ha estat desestimat pel vot únic dels membres del PP a la comissió.

"Nosaltres havíem plantejat que els grups poguéssim plantejar un pla de treball i unes compareixences lliures de vets, i per això nosaltres hem volgut votat afirmativament a les peticions de tots els grups", ha afirmat Diéguez, tot i que després del vot negatiu del PP a la proposta socialista, ha optat per fer el mateix amb la proposta dels dretans.

Això explica que el PP, amb majoria absoluta al si de la comissió, hagi validat el seu propi projecte de feina i de compareixents, i el del Grup Més, però no el del GPS: "el PP té por que esbrinem el que passa a Son Espases", una comissió d'investigació activada després de revelar-se el fons de la declaració voluntària de dos càrrecs rellevants del Partit Popular durant la legislatura del Govern Matas, l'ex consellera de Sanitat Aina Castillo, i l'ex regidor d'urbanisme de Cort Javier Rodrigo de Santos, en el sentit que l'adjudicació de les obres de Son Espases hauria estat manipulada per Jaume Matas dues vegades.

En realitat Diéguez creu que "el PP vol posar un pont enmig de la investigació de l'Hospital de Son Espases", en referència a l'especial obsessió per a posar en el punt de mira el viaducte per a vehícles a la carretera de Valldemossa, que passa per damunt del Camí dels Reis, edificat poc abans de l'obertura de l'Hospital, com a solució per a l'accessibilitat d'un centre públic de gran magnitud que havia estat projectat en l'etapa Matas –amb Margarita Isabel Cabrer com a consellera d'Obres Públiques- sense cap pla d'accessos. Diéguez afirma al respecte que "el PP vol difondre una cortina de fum per a evitar parlar d'allò que la fiscalia està investigant, el procés d'adjudicació suposadament fraudulent de Son Espases durant el Govern Matas", un fet revelat per Castillo i per Rodrigo de Santos.

Un fet que es demostra que en la sol•licitud de 19 compareixences que ha fet el PP 16 siguin de càrrecs del Pacte de Progrés i que cap càrrec actual o de l'etapa Matas –llevat de Castillo i Rodrígo de Santos- hagin estat cridats a declarar. No obstant això Matas, Bárcenas i Florentino Pérez entre d'altres si que figuren entre les persones que seran citades per la Comissió Son Espases, ja que formen part del llistat proposat pel Grup Més, aprovat per l'ens investigador.

Amb la desestimació del pla de feina del GPS a Comissió Son Espases el PP ha aconseguit evitar que fossin cridats a declarar la pràctica totalitat de càrrecs populars de l'actual legislatura, que figuraven al llistat dels socialistes, llevat de dues diputades que foren càrrecs a la conselleria de Salut a les ordres d'Aina Castillo: Maria José Bauzá i Lourdes Bosch. Ambdues figuren al llistat del Grup Més. No és el cas del conseller de Salut, Martí Sansaloni, per que segons Antoni Diéguez "no volen aportar llum a allò que està passant ara a Son Espases". Sansaloni figurava al llistat del GPS.

Una "cerimònia de la confusió del PP" a l'entorn de Son Espases que s'ha vist confirmada per l'actitud del portaveu popular a la comissió, qui ha comès diverses inexactituds en afirmar que havia intentat arribar a acords per tots els mitjans amb tots els grup, quan en realitat no s'ha dirigit a cap membre del GPS. Carlos Luís Veramendi també ha resultat imprecís en afirmar en la seva compareixença que les peticions de compareixences de l'oposició contenien una persona finada, fet que en cas de la proposta del GPS és falsa.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube