Imprimeix
PDF

Jaume Carbonero: ”És una barbaritat regular urbanísticament per llei Son Espases, per que ha estat objecte de sentència del Tribunal Suprem”

Carbonero Ple Parlament web

El Govern ha expedit avui el seu Decret-llei número 29 de tota la legislatura, en una nova mostra de l'escassa cura per la democràcia i pel debat públic de les normes que proposa.

En aquest cas es tracta d'un decret inicialment destinat a fer puntualitzacions sobre la normativa turística que el mateix Govern ha anat promulgant durant la present legislatura. Però en realitat es tracta d'una 'llei òmnibus' on es bolquen qüestions que no hi tenen res a veure, "sense la urgència requerida per a justificar la fórmula de decret-llei", com són l'assumpció de competències de l'Ajuntament de Manacor cap el Govern en relació amb el centre esportiu Rafel Nadal, i sobretot, per la declaració d'utilitat pública i de la necessitat d'ocupació dels terrenys on s'aixeca l'Hospital de Son Espases a Palma, malgrat la sentència ferma del Tribunal Suprem que declara il•legal la construcció del referit centre sanitari.

"És una barbaritat regular urbanísticament Son Espases per llei, una zona que ha estat objecte de sentència del Suprem" ha dit el diputat socialista Jaume Carbonero, que ha atribuït aquest tipus de normativa "on tot hi cap" per trobar-se a final d'una legislatura "abans d'acomiadar-se". Per Carbonero "l'urbanisme a la carta i en contra de sentències judicials no s'aguanta per enlloc" i aquesta actitud del Govern només s'explica per "cobrir-se davant una possible demanda en execució de sentència que puguin demanar els veïns de la Real" i la Congregació dels Sagrats Cors del Monestir. Aquest blindatge jurídic via decret llei de Son Espases "no és impugnable directament i farà llarguíssima la seva denúncia" segons Carbonero.

El Govern ha aprofitat el mateix decret per esmenar normativa anterior en matèria de política hidrològica, i per a modificar la Llei de Carreteres per a permetre l'ús de la franja de domini públic al costat de la via per a la instal•lació de xarxes de distribució de serveis bàsics de subministraments i de telecomunicacions. Així mateix la mateixa normativa presentada avui pel Govern permetrà l'executiu assumir les funcions urbanístiques pròpies de l'Ajuntament de Manacor per a la concessió de les llicències d'ús i d'instal•lació del centre esportiu Rafel Nadal, del qual aquesta setmana passada s'ha col•locat la primera pedra. "És el tercer cop que el Govern regula aquest centre amb excepcionalitat respecte la legislació vigent", ha recordat Carbonero.

Aquestes normatives alienes directament a l'explotació turística, tot i els esforços del Govern per a poder justificar-ne la inclusió en un decret-llei d'aquestes característiques, s'ha acompanyat d'un extens catàleg d'esmenes i reformes del mateix tramat de legislació turística que Bauzá i els seus dos consellers de turisme de la legislatura, Martínez i Delgado, han anat promulgant durant la legislatura. "Amb aquest seran tres decrets-llei turístic més la Llei General aprovada en 2012", ha afirmat el diputat socialista, per qui "és una vergonya la submissió del Govern davant de la gran patronal hotelera; el Govern reacciona amb les reformes legals que els grans hotelers els demanden". Per Carbonero "no està justificada la urgència que determina l'ús del decret-llei –sense convalidació en llei ordinària al Parlament, i per tant furtant el debat polític al legislatiu balear- a no ser que sigui que es volen acomiadar deixant lligats els seus compromisos".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube