Imprimeix
PDF

PSOE-Pacte vota en contra dels pressupostos del Consell per al 2015 perquè són "insolidaris" i confirmen el "fracàs" dels quatre anys de mandat de Vicent Serra

Patricia Abascal okEl grup PSOE-Pacte ha votat en contra dels pressupostos del Consell d'Eivissa per al 2015, ja que són "insolidaris" amb els problemes de la ciutadania i mostren el "fracàs" de Vicent Serra per la retallada d'ingressos provinents del Govern Balear, malgrat la nova Llei de Finançament, i la "paràlisi" de les inversions.

La consellera Patricia Abascal ha criticat que "aquests quatre anys vostès han treballat d'esquena a la societat", insistint que "no han fet res" davant una situació socioeconòmica que ha descrit Càrites en el seu informe anual: "33.000 persones a Eivissa, "com pràcticament tota la població de Santa Eulària, està al límit d'una situació de pobresa", ha explicat Abascal. "No es preocupen per les persones i no donen suport a qui ho necessita", ha lamentat la consellera progressista durant el debat dels pressupostos en el ple celebrat aquest matí.

Abascal ha preguntat al govern de Vicent Serra per què "davant l'augment de l'exclusió social no han volgut posar en marxa el centre d'integració des Gorg. Qui surt perdent són totes les persones que estan al carrer i que sobreviuen gràcies al treball d'entitats com Càrites i Creu Roja", ha afirmat. La consellera ha recordat que "hi ha boixos i boixes a Eivissa que només mengen a l'escola i vostès què han fet al respecte? Res de res, és així com ha respost als més dèbils".

Abascal ha explicat les grans xifres del "fracàs" de Vicent Serra: El pressupost del Consell d'Eivissa ha caigut un 16,63% respecte a l'últim pressupost progressista, mentre que els ingressos provinents del Govern Balear han caigut un 10,38%, malgrat que és el primer exercici amb la nova Llei de Finançament. I a més, mentre Eivissa ha perdut capacitat econòmica en aquest període, el Govern Balear ha crescut fins a 19,24% en el mateix temps (vegeu gràfiques adjuntes). El govern Serra, segons Abascal, ha estat un executiu "submís" a José Ramon Bauzá.

La consellera també ha criticat la "paràlisi de la inversió pública", amb partides que passen d'un exercici a un altre (fins a un 80% del capítol de pressupost és repetit de l'exercici anterior). Ha recordat a Vicent Serra les seues paraules quan va afirmar, abans de les eleccions del 2011, que la reforma del primer cinturó de Vila "no era una prioritat" per a ell. "Tenia raó, l'E-10 ja no es farà", ha lamentat la consellera.

El "súmmum de la incapacitat", ha dit Abascal, ha estat la privatització de la Residència de Sant Antoni després de mantenir-la tancada durant 3 anys. També continua tancada l'escoleta de Can Nebot, mentre que la Residència Can Blai "està cada dia pitjor, amb banys trencats, ascensors que no funcionen i escassetat de material i aliments". La consellera de PSOE-Pacte ha criticat que "així han passat la legislatura, prometent que farien, i no han fet res", citant altres exemples com el conflicte judicial amb l'Ajuntament d'Eivissa, del seu mateix partit, perquè no es posen d'acord sobre l'obertura de l'Estació d'Autobusos Cetis, o la situació de l'empresa pública FECOEF, que sobreviu del que contracta amb el mateix Consell (el 50% de la despesa de la conselleria de Participació Ciutadana es destina a contractacions amb aquesta empresa) i les seues instal·lacions, com l'hipòdrom, amb el qual "no han fet res" en tota la legislatura.

Mocions al Ple del Consell

El Ple del Consell ha aprovat la moció per via d'urgència presentada per PSOE-Pacte per instar el Govern Balear a donar una solució immediata als problemes de l'emissari de Talamanca, instant igualment a què se cedeixi a l'Ajuntament la potestat de realitzar l'obra per assegurar que estigui acabada abans del proper estiu.

El grup PSOE-Pacte ha vist com el PP rebutjava la petició que el senador per les Pitiüses, José Sala, defensi davant del Senat els 50 milions d'euros per a Eivissa incorporats al projecte de Pressupostos de l'Estat per l''equivocació' del PP, quan al Congrés va votar a favor de la moció socialista sobre les inversions estatutàries.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube