Imprimeix
PDF

Pressupostos del Consell d'Eivissa: Així no podem seguir

Vicent TorresEls quatre anys del PP de Vicent Serra al Consell d'Eivissa han estat marcats, de principi a fi, per una tònica general de falta d'interès per millorar el benestar dels residents de la nostra illa.

De fet, una anàlisi dels últims pressuposts de la màxima institució insular reflecteixen la ideologia del Partit Popular i, en conseqüència, un resultat poc beneficiós per als eivissencs del carrer.

El pressupost del 2015, l'últim de Vicent Serra, serà de només 81 milions d'euros, fins a un 17% inferior al de l'últim mandat progressista. Les inversions encara es desplomen molt fins, fins a un 48% en quatre anys, pràcticament la meitat. Per contra, el pressupost del Govern Balear ha crescut aquests quatre anys fins a prop d'un 20%. Aquest és el balanç del mandat de Vicent Serra: un Govern més gros, més poderós, i un Consell Insular més petit, més feble.

Malgrat la retallada a Eivissa, Vicent Serra ha destinat un increment de recursos notable en els últims anys a activitats amb poc valor afegit i que tenen un impacte nul sobre l'ocupació o la qualitat de vida dels nostres residents. La dedicació de recursos creixents a l'hipòdrom o altres activitats lúdiques ha set en detriment dels recursos que es dediquen a la que hauria de ser la nostra marca d'identitat: l'Escola de Turisme, l'Hospital Cas Serres o les polítiques per a joves i majors. A més, ha set precisament en aquestes activitats on s'han previst un augment de la recaptació per taxes (Hospital Cas Serres, escoletes, etc.) mostrant així la incapacitat real de l'equip de govern de reclamar els recursos que com a eivissencs ens toquen.

El PP intenta convèncer a la gent que l'herència rebuda ha set la causa de tan desastrosos pressupostos en aquestos últims quatre anys però, la realitat de les xifres explica una altra història. El cert és que la liquidació de tots els pressupostos del PP en els últims quatre anys ha estat d'un 70% de mitjana, indicant que els recursos no han arribat ni de Madrid ni del Govern Balear. És a dir, recursos que per llei ens toquen, no han arribat degut a que l'equip de govern del Consell (que en principi hauria de defensar els interessos dels residents d'Eivissa) no ha estat capaç de reclamar aquestes quantitats.

Aquesta passivitat i inoperància queda, a més, agreujada pel fet que l'equip de Vicent Serra ha signat un nou sistema de finançament de Consells que condemna per als pròxims anys a la pobresa la màxima institució insular. Serra no ha volgut aixecar la veu ni davant d'errors de càlcul a la nova llei, reconeguts per ell mateix, com és el de rebre un menor finançament per a transport públic que Menorca, malgrat que a Eivissa tenim el doble d'usuaris d'autobús que aquella illa. Les conseqüències són clares, el pressupost 2015 rebrà en ingressos del Govern Balear un 10% menys del que rebíem abans de la victòria del Partit Popular en el 2011. La nova llei ha estat una autèntica presa de pèl i Eivissa ha estat, de llarg, l'illa més perjudicada.

Els socialistes d'Eivissa plantejarem les polítiques que volem oferir als ciutadans en els pròxims quatre anys. Per aquest objectiu, estam mantenint reunions constants per escoltar i prendre nota de les necessitats de la gent: dels treballadores i de les treballadores, dels joves, dels majors, en definitiva, d'una ciutadania que sofreix els costos de viure en una illa feta per a rics, però on la pobresa, la desigualtat i les dificultats de les famílies per afrontar el futur són cada vegada més esteses.

Com a avançament, plantejarem la creació d'impostos sobre aquelles persones que provoquen costos a la societat i no paguen per això. També regularem les activitats que tantes molèsties tenen per als nostres residents i que també afecten la nostra imatge turística. A més, la nostra política sempre anirà en la línia de reclamar més recursos i més serveis per als nostres ciutadans, els ciutadans d'Eivissa. Els rics són pocs, però les carències per al conjunt de la ciutadania són nombroses.

Lluitarem perquè el vell hospital Can Misses sigui per a la gent necessitada com a centre sociosanitari. Lluitarem per uns serveis públics de qualitat, amb una educació i una sanitat per a tothom. Lluitarem per incrementar el finançament del nostre Consell Insular, per poder assegurar els serveis socials, les inversions, les beques als joves, per incentivar la inversió dels joves emprenedors. Lluitarem per dur endavant el projecte de campus universitari de Sa Coma, que tants beneficis tendrà per als joves formats i per als joves que volen estudiar i no es poden permetre el luxe de sortir fora de l'illa.

Després de quatre anys de fracassos de Vicent Serra i José Ramón Bauzá, en el 2015 serà el moment de canviar les prioritats, les polítiques i els governs que les han de portar a terme.

Vicent Torres Guasch

Secretari general de la Federació Socialista d'Eivissa (FSE-PSOE)

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube