Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE considera un fet gravíssim que s’hagin fet prospeccions petrolieres “d’amagat” a aigües de Balears durant “un any sencer”, i exigeix que els fets s’enviïn a la fiscalia

Foto Sánchez Senat Antich webPilar Costa demana que el ministeri de Medi Ambient "prengui cartes a l'assumpte" i denunciï els fets, de demostrar-se que les prospeccions fetes per espai de més d'un any al litoral de Balears no comptaven amb les perceptives autoritzacions administratives.

Segons l'Aliança Mar Blava, que hauria tingut accés a uns informes de la direcció general de Sostenibilitat de la Costa i el Mar del Ministeri de Medi Ambient que així ho confirmen, "les aigües que envolten Balears" haurien estat el marc per a la realització de prospeccions a la recerca d'hidrocarburs amb la tècnica de l'air-gun, "entre juliol del 2012 i juliol de 2013".

Aquest fet obliga al Ministeri i al Govern de Bauzá, segons la socialista Pilar Costa, "a donar explicacions per unes prospeccions que no només van ser puntuals, sinó que es van estendre per espai d'un any sencer". El mateix informe desvelat per Aliança Mar Blava parla de possibles conseqüències detectades pel Ministeri a causa de les detonacions sòniques, com podria ser "l'anormal abundància i distribució de la presència de catxalots" que poder patir per l'accionament repetit dels air-guns.

De confirmar-se els fets, estaríem de nou davant d'una actuació irresponsable, com ja va passar quan es va descobrir que el Govern de les Illes Balears havia detectat la realització de detonacions amb canons de so en zones del mar Balear, i va decidir no fer-ho públic fins que l'informe va transcendir a l'opinió pública. Ara els fets són més greus, per que es refereixen a actuacions continuades per espai d'un any. "Si com diu l'informe, el Ministeri no té coneixement que les detonacions tinguin a veure amb una campanya de sísmiques, ni que s'hagi autoritzat cap prospecció petroliera a la zona, cal que prengui cartes a l'assumpte i que posi el cas en coneixement de la Fiscalia", ha dit Costa. El PSIB-PSOE no concep que aquestes actuacions es puguin dur a terme d'esquenes a les administracions, i molt menys que un cop sabudes, les mateixes administracions restin impassibles davant de la comissió d'aquesta irregularitat, si és cert que els autors de les prospeccions no tenien els permisos per a fer-les.

Ahir dimecres el PP va tornar a tombar una nova moció dels socialistes, en aquest cas al Senat, per a restringir la pràctica de les prospeccions petrolieres a la zona de la Mediterrània i a Canàries, i per revocar els permisos actualment concedits. Malgrat que 3 dels 5 senadors del PP de Balears van votar a favor de la moció dels socialistes, el rodet de la resta del Grup de Senadors del PP van fer fracassar novament aquesta iniciativa dels senadors socialistes, que per aquesta iniciativa varen rebre el suport explícit del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, com es pot observar en la foto adjunta al present missatge, on apareix a les portes del Senat, acompanyat dels diputats Sofia Hernanz i Pablo Martín, i dels senadors Antoni Manchado i Francesc Antich.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube