Imprimeix
PDF

PSOE-Pacte manifesta el seu rebuig a la privatització de la Residència Sa Serra de Sant Antoni

Residència EivissaLa coalició PSOE-Pacte per Eivissa vol manifestar el seu rebuig a la decisió del Partit Popular de privatitzar la Residència Sa Serra de Sant Antoni de Portmany.

Cap representant de PSOE-Pacte ha assistit al paperot que han organitzat José Ramón Bauzá i Vicent Serra d'inaugurar una residència 'privada' construïda amb sous públics, més de 12 milions d'euros que es posen a disposició d'una empresa perquè faci negoci.

PSOE-Pacte considera que inaugurar la residència en aquestes condicions, després de tenir-la tancada més de 3 anys perquè han volgut, una vegada privatitzada, sense ni tan sols haver informat del procés i les condicions d'adjudicació, i que s'acabin oferint places a més de 2.000 euros al mes per persona és un dels fets més vergonyosos i lamentables que hem patit durant aquesta legislatura de retallades i foment de la desigualtat que vé aplicant el Partit Popular.

Com hem pogut comprovar a la publicitat de la Residència, els preus per a un intern aniran dels 1.500 euros al mes fins als 2.150 euros, depenent de l'habitació i grau de dependència. Fins a un 25% de les places seran totalment privades amb aquestes tarifes, de manera que hi haurà persones que seguiran sense poder accedir al recurs de residència perquè un 25% de les places es destinen a comercialització privada perquè una empresa pugui fer negoci.

Pel que fa al centre de dia, que és un servei molt necessari per a moltes famílies amb persones dependents a càrrec seu, el servei serà totalment privat i els preus aniran dels 20,75 per una mitja jornada fins als 27,75 euros per un dia complet. A més, l'empresa privada gestionarà també el servei de bugaderia, que havia de ser un centre d'inserció laboral per a persones amb discapacitat.

La gestió de Serra i Bauzá ha portat a Eivissa l'etapa més fosca de retallades a les persones que més ho necessiten, quan justament són aquests col·lectius, com els majors i les famílies treballadores, els que haurien de ser la prioritat en temps de dificultat. El PP ha aprofitat la crisi per començar a desballestar l'estat del benestar, amb retallades en salud o en educació, i donar negoci a determinades empreses, amb el risc que això suposa per als serveis públics.

PSOE-Pacte lamenta que Vicent Serra no hagi après dels errors del passat, quan va privatitzar la Residència de Can Blai i la gestió va acabar amb una situació caòtica de desatenció als interns. El mateix risc tornarem a córrer ara amb la Residència de Sant Antoni, ja que l'administració pública perd totalment el control del dia a dia en la prestació del servei. De moment ja hem vist decisions tan alarmants com que només facilitaran quatre bolquers al dia als interns i, si en necessiten més, els hauran de pagar a part. Aquest és el model del Partit Popular, només qui s'ho pugui pagar podrà tenir serveis que haurien de ser universals, com és el de l'atenció a la dependència.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube