Imprimeix
PDF

El Partit Popular, amb l’aquiescència de MÉS, modela a la seva mida una comissió d’investigació de Son Espases sense tenir en compte el PSIB-PSOE

Son Espases_vista_a_reaEn aquest cas ha estat a la reunió de la Comissió de Son Espases, on el PP ha exclòs qualsevol vestigi d'equitat en votar en contra d'un annex presentat pel Grup Parlamentari Socialista per afegir documentació i compareixents a la proposta de pla de feina que PP i MÉS han aprovat.

Malgrat que la fiscalia investiga el procés de l'adjudicació de les obres de Son Espases i malgrat que fou la militant del PP i ex consellera de Sanitat en l'època de ara condemnat i pres Jaume Matas, Aina Castillo, qui denuncià davant el Ministeri Fiscal la tupinada en el procés, ordida precisament per l'expresident del PP, la comissió d'investigació de Son Espases centrarà la seva atenció en el pont de la carretera de Valldemossa i l'habilitació dels accessos, el principal objectiu que perseguia el PP en aquesta estratègia de desviar l'atenció mediàtica sobre un cas judicial que apunta de nou i directament al cor orgànic del PP de Balears, ja immers en d'altres contenciosos i investigacions judicials. L'altre objectiu del PP hauria estat el d'evitar a tota costa que membres de l'actual Grup Parlamentari Popular no haguessin de passar per la comissió per explicar la seva participació i coneixement dels fets. I el seu rodet els ho ha permès sobradament, això si, amb la col•laboració del Grup MÉS.

Així, el GPS en la seva proposta original, instava a aparèixer davant la Comissió de Son Espases a 5 actuals diputats del PP i al conseller de Salut, tots ells vinculats en distint grau al procés objecte de la investigació. Veramendi, Rubio, Cabrer i Sansaloni ja van caure del llistat de compareixents en no ser acceptada la proposta del GPS en la passada reunió de la Comissió. Quedaven, però, Lourdes Bosch, i Maria José Bauzà, diputades i aleshores càrrecs de confiança de la conselleria de Sanitat amb la consellera Aina Castillo. En aprovar inicialment el pla de feina de MÉS, amb els vots del PP, Bauzá i Bosch quedaven incloses dins de la nòmina de compareixents, En canvi a la proposta de pla de feina conjunta que s'ha votat i s'ha aprovat avui, Bosch i Bauzá ja no hi eren. "El Grup Popular ha dut a aquesta comissió l'exclusió de Bosch i Bauzá, i ha fet tornar enrere allò que s'havia aprovat a l'anterior reunió; d'acord amb el Grup MÉS ha retirat aquestes dues persones i lis ha llevat l'obligació de comparèixer davant la comissió", ha dit el diputat socialista i membre de la Comissió, Antoni Diéguez. El GPS ha optat per abstenir-se en aquesta nova proposta de feina, la tercera que aprova la comissió, que el PP ha aprovat amb els vots dels seus diputats i l'afegit del vot de MÉS.

A l'ordre del dia també es trobava la discussió i debat d'un annex al pla de feina, presentat pel GPS, en el qual es pretenia fer entrar nous compareixents i documents en el si de la comissió, per abordar d'una manera global la gestió de l'hospital de Son Espases des del moment de la seva adjudicació fins a l'actualitat. El pla ha estat bloquejat pel corró del PP, un fet que per Diéguez "és una molèstia pel nostre grup, ja que totes les propostes de compareixents i de documentació que hem fet han estat denegades, per la qual cosa val a dir que hem estat exclosos de la investigació; segurament que al PP li ha fet por la línia d'investigació que proposava el PSIB", i ha preferit deixar-la al marge de la investigació parlamentària.

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube