Imprimeix
PDF

La FSE-PSOE centrarà el seu programa en la recuperació dels drets i serveis socials retallats pel Partit Popular

AO Eivissa CP 08-01-15La recuperació dels drets i serveis socials que el Partit Popular ha retallat serà un dels eixos fonamentals del programa polític que preparen els socialistes d'Eivissa de cara a les eleccions locals i autonòmiques del mes de maig.

En l'assemblea oberta celebrada aquest dijous a la seu del partit per abordar el model d'estat del benestar i la situació dels drets socials, preparatòria de les conferències polítiques del PSIB-PSOE i de la FSE-PSOE, els assistents han coincidit en la necessitat de centrar les propostes electorals del partit en frenar la retallada social del PP. El secretari general de la FSE-PSOE i candidat socialista a la presidència del Consell d'Eivissa, Vicent Torres ha insistit que "els socialistes som els únics que podem tornar a implementar tot el sistema de defensa de les persones, de l'estat del benestar i serveis socials que teniem abans". "El Partit Popular s'ha passat aquests quatre anys retallant drets i serveis", ha recordat Vicent Torres, i als Socialistes "ens toca tornar a governar" i "recuperar aquests drets".

El document que es debatrà a la Conferència Política del PSIB-PSOE, que tendrà lloc els dies 7 i 8 de febrer, és obert al conjunt de la ciutadania que hi vulgui fer aportacions (aquest és l'enllaç http://conferenciapsib2015.org/). A l'assemblea oberta convocada pels Socialistes d'Eivissa, s'hi ha decidit incorporar la situació de les residències d'Eivissa, per a les quals es proposa assegurar-ne la titularitat i gestió pública, recuperar els nivells d'atenció a la dependència que es van aconseguir en governs progressistes anteriors i recuperar per al Consell les competències en la gestió dels serveis socials, que Vicent Serra està deixant en mans del Govern.

També s'hi ha inclòs assumptes concrets com reforçar les polítiques per a la igualtat de gènere i en contra de la violència masclista, recuperar les polítiques de suport i subvenció a les associacions que presten serveis a col·lectius desfavorits, la conversió del vell hospital de Can Misses com a centre sociosanitari i que l'edifici inclogui un 'hotel d'entitats', i d'altres com la reobertura de les oficines d'atenció a les víctimes del delicte, que el PP va decidir tancar.

A l'assemblea oberta també s'ha tractat la situació del sistema públic de salut i dels copagaments sanitaris que ha implantat el PP, que afecten especialment les famílies amb menys recursos i els pensionistes. Els socialistes volen que el Govern Balear inclogui al nou Hospital Can Misses, que per segon hivern consecutiu continua tancat, totes les especialitats mèdiques que estaven definides en el pla funcional, un augment de les dietes i pagament puntual de les mateixes a les persones que s'han de desplaçar fora d'Eivissa per rebre tractament i a la persona acompanyant, i que l'Hospital Residència-Assistida de Cas Serres rebi un finançament suficient (que la nova Llei de Finançament del Consell no ha previst).

En l'àmbit educatiu, a més dels assumptes generals de l'àmbit balear previstos al document de la Conferència Política, com és la derogació del TIL, els socialistes d'Eivissa hi han inclòs el desenvolupament del Campus Universitari de sa Coma, amb la implantació dels nous estudis d'Escola d'Hostaleria i nova seu de l'Escola d'Idiomes, com a punt més destacat.

L'assemblea oberta preparatòria de les conferències polítiques també ha tractat la situació de les inversions culturals a l'illa, destacant la necessitat de recuperar i augmentar les referides al Patrimoni de la Humanitat, que amb els governs del PP han tornat a quedar congelades.

El PSOE porta a terme al conjunt de les illes el major procés de participació ciutadana que s'hi ha fet, amb les conferències polítiques del PSIB-PSOE i de la Federació Socialista d'Eivissa. El resultat d'aquest procés participatiu serà la presentació d'un programa compartit amb una àmplia majoria social, que faci possible el canvi polític a Eivissa i al conjunt de les Balears després de les eleccions del 2015.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube