Imprimeix
PDF

Cristina Rita denúncia que el programa d’FP Bàsica per a col·lectius desfavorits del curs 2014-2015 no començarà fins a mitjans de febrer

La LOMQE ha substituït els antics Programes de QuCristina Rita Ple webalificació Professional Inicial, coneguts com a PQPI, per la Formació Professional Bàsica.

Però la convocatòria per ajuntaments i entitats que organitzaven també aquests cursos de línies específiques per a l'alumnat especialment desfavorit i vulnerable -al marge dels centres educatius-, no es va publicar fins els 30 de desembre. Una realitat que es tradueix en què el termini per a lliurar els projectes finalitza demà mateix, dia 14 de gener.

Això significa que uns cursos que s'haurien de desenvolupar durant el mateix període lectiu que la resta, s'hauran de fer en manco temps i que s'habilitarà per donar classes fins al 31 de juliol amb el que això pot significar per a les famílies. Es calcula que a les illes Balears hi ha afectat un col·lectiu d'uns 450 joves.

A Menorca es podrien veure afectats una trentena de joves que altres anys acudien als cursos de PQPI que gestionava Caritas o la Fundació de Discapacitats en el marc de les convocatòries per a entitats sense ànim de lucre. "Aquestes entitats han tingut que elaborar els seus projectes en època de vacances nadalenques després de la incertesa d'aquests mesos i de desconèixer què passaria aquest curs per la falta de resposta de la Conselleria" ha afirmat Rita.

La diputada socialista considera que aquesta és la confirmació de que la LOMQE s'està aplicant "de manera precipitada i que en lloc de combatre el fracàs escolar l'aguditzarà, sobretot entre aquests col·lectius que tenien en els PQPI una manera de continuar dins el sistema educatiu i de desenvolupar les seves capacitats cap al mon professional."

Els directors dels centres educatius també han demanat que s'ajorni la implantació de la LOMQE per la impossibilitat d'organitzar amb garanties el proper curs, atès que fins dia 3 de gener el Ministeri d'Educació no va publicar els currículums d'ESO i Batxillerat i ara la Comunitat Autònoma els haurà d'adaptar i dissenyar les avaluacions previstes.

"La mala gestió en matèria educativa que ha representat el Partit Popular tant a nivell nacional com autonòmic està repercutint tant negativament sobre el sistema educatiu d'aquestes illes que ens temem que afectarà a tota una

generació d'alumnes i no podem permetre que això continuï així", ha detallat la diputada. Finalment Cristina Rita ha explicat que el PSIB-PSOE ha preparat "una alternativa per redreçar la situació que s'anirà fent pública en els propers mesos i en la que es procurarà el consens amb tots aquells col·lectius que han estat treballant pel Pacte Educatiu."

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube