Imprimeix
PDF

Antoni Diéguez: “Algú va dir ‘hágase’ Son Espases i Son Espases es va fer”

140115 Com Son ESpases dia 2 webDieguéz troba "sorprenent" que Bauzá mostri tant "d'entusiasme per a defensar Jaume Matas".

El diputat socialista Antoni Diéguez ha destacat que durant la primera setmana de compareixences al si de la Comissió d'investigació de l'Hospital Universitari de Son Espases, "s'han complert els pitjors pronòstics" d'un ens parlamentari en què "el pacte PP-MÉS va permetre descartar el nostre pla de feina i de testimonis per declarar". Així Diéguez ha acusat el PP de tenir les conclusions ja escrites, un fet que es veu amb "la forma en què formula les preguntes", que en realitat són enunciats que conviden als compareixents a contestar amb monosíl•labs. Un pacte que pel Grup Parlamentari Socialista, va permetre al PP excloure a cinc diputats actuals del llistat de compareixents, "diputats que participaren en el seu dia al Consell en el canvi de cromos entre Can Domenge i Son Espases" en relació a l'acord entre PP i UM que el mateix ex conseller de Territori del Consell, Bartomeu Vicens, va donar com a molt probable en la seva declaració parlamentària de la setmana passada.

Així, sense el concurs dels actuals diputats Rubio, Veramendi, Bosch, M.J. Bauzá i Cabrer, la tàctica del PP passa per a fer veure que tot el tràmit per a l'elecció del solar de Son Espases, i l'adjudicació de les obres va ser legal, i que en canvi les irregularitats comeses afectarien a l'etapa de gestió del Pacte de Progrés. Un fet insòlit ja que per Diéguez, "tot el món sap que durant l'adjudicació del solar van passar coses molt rares". Fets que a més han suposat l'obertura d'una investigació, actualment en curs, de la Fiscalia Anticorrupció.

El diputat socialista al•ludeix a "dues veritats revelades" que no s'han desvelat. "Qui va decidir que en comptes de la reforma de Son Dureta, es faria un nou hospital a una nova ubicació, i qui és el responsable de l'elecció del solar de Son Espases, que apareix entre altres tres propostes d'ubicació, sense que se sàpiga per què". Gràficament Diéguez ha resumit els interrogants que la Comissió d'investigació no aclareix: "algú des de l'ombra va dir 'hágase' Son Espases i Son Espases es va fer".

El diputat socialista també s'ha mostrat "sorprès" pel braó que el PP està mostrant en defensar la legalitat dels fets que es remunten a l'etapa de Jaume Matas com a president del Govern. "Bauzá defèn Matas amb entusiasme, no havia vist ningú que ho fes d'aquesta manera" ha dit Diéguez, donant per fet que aquesta actitud suposa la identificació absoluta del PP de Bauzá amb l'època més fosca del Govern de Jaume Matas, en contra de l'actitud de distància mostrada pels populars durant la present legislatura.

Els treballs de la Comissió d'investigació parlamentària de Son Espases es reprendran el pròxim dimecres amb les declaracions inicialment previstes per a l'ex consellera de salut del Govern Matas, Aina Castillo, Sergio Bertran –ex director-gerent de l'Ibsalut, l'ex tresorer del PP Luís Bárcenas – a través de videoconferència- i de les antigues propietàries del solar de Son Espases on es va acabar edificant l'hospital, Maria del Carmen i Maria Isabel Puigdorfila Villalonga.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube