Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE alerta que la baixada de l’atur de l’EPA amaga la cronificació de la pobresa i l’afebliment del mercat laboral de Balears

Pilar Costa partit"A Balears hi ha més de 38.000 famílies que tenen tots els seus membres a l'atur" ha desvelat la diputada socialista Pilar Costa, en una de les dades que es desprenen de les xifres de l'EPA i que el Govern camufla darrera les que indiquen la baixada de l'atur respecte el mateix trimestre de l'any passat.

La baixada de les xifres de l'atur que indica la comparativa entre l'Enquesta sobre la Població activa de 2014 i la de 2013 no serveix par aturar la progressiva precarització del mercat laboral a Balears, ni per solucionar una situació límit per a les més de 38.000 famílies que a les Illes tenen a tots els seus membres a l'atur.

La secretària de comunicació i diputada del PSIB-PSOE, Pilar Costa, ha remarcat aquest fet: "milloren les macro-xifres mentre que la gent ho segueix passant molt malament". Una anàlisi més reposada de les dates de l'EPA per Balears permet observar fets "molt preocupants" com que la contractació a temps parcial ha pujat el 8% en el darrer any. L'EPA identifica a 72.600 treballadors que treballen sota aquesta fórmula inferior a la jornada completa.

Aquesta situació porta als treballadors a cobrar salaris més baixos, cotitzar menys a la Seguretat Social, i per tant, a tenir dret a cobrar prestacions cada cop més baixes, o fins i tot a no cobrar-les si no s'han meritat els mínims exigits per llei per a rebre els subsidis. És, en suma, la davallada de la taxa de protecció social, fet que tampoc esmena la minoració de la taxa d'atur. De fet, des de 2011 ha pujat un 30% el nombre d'aturats que porten més de dos anys sense trobar feina.

Costa ha palesat, així mateix, l'empitjorament de les condicions de dos dels col•lectius especialment sensibles en el mercat de treball balear: els joves de menys de 25 anys, i els majors de 55. En aquest darrer grup d'edat, s'ha enregistrat una pujada del 7,4% en el darrer exercici, i gairebé s'han duplicat des de 2011.

En el cas dels joves, tot i que el seu comportament ha millorat en el darrer any, encara es troben lluny de les xifres de l'inic de la legislatura. Per això, Pilar Costa ha incidit en la importància que "el Govern posi en marxa les mesures previstes en el Pla d'Ocupació 2014-2017". Així el PSIB-PSOE demana que s'implementi el Programa de Garantia Juvenil, i que es reforcin les mesures pal•liatives per als aturats majors de 45 anys amb la renda d'Inserció Laboral per a les persones que ja han esgotat totes les prestacions.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube