Imprimeix
PDF

Vicent Torres: "A Vicent Serra o l'han enganyat o no en té ni idea de promoció turística, perquè amb un milió d'euros Eivissa no fa promoció"

AO Eivissa 24-01-15El secretari general de la Federació Socialista d'Eivissa i candidat a la presidència del Consell Insular, Vicent Torres, ha anunciat avui que els Socialistes "revisarem la llei de finançament dels consells" per tal que el d'Eivissa "estigui dotat com toca per oferir els serveis que mereix la ciutadania".

Vicent Torres ho ha dit després de l'assemblea oberta celebrada avui a Sant Rafel per parlar de polítiques econòmiques i ocupació, preparatòria de la Conferència Política del PSIB-PSOE del pròxim mes de febrer.

Una de les prioritats serà millorar el finançament pactat entre Vicent Serra i José Ramón Bauzá per al traspàs de la promoció turística, que ha provocat crítiques fins i tot dins de les mateixes files del Partit Popular, per ser de tot insuficient. Segons el líder socialista, "a Vicent Serra no sé si l'han enganyat o és que no en té ni idea del que és una promoció turística d'una illa d'Eivissa", ja que "amb un milió d'euros Eivissa no fa promoció, o no fa la promoció que ha de fer".

"Vicent Serra diu que hem arribat al 20%, però el 20% de zero és zero", ha criticat el secretari general socialista recordant el balanç dels recursos rebuts a Eivissa durant el mandat del PP per a promoció turística. Respecte a l'acord pactat, que cap altra illa ha acceptat, "només ha aconseguit 1 milió d'euros, i arribarem a un màxim de finançament de 2 milions d'euros, que és el que teníem al 2010, quan el sector hoteler el sector empresarial estava parlant de xifres molt més grans".

El líder socialista ha emmarcat la millora del finançament dels consells i de la promoció turística dins del marc general de "reclamar un efecte d'ordinalitat en els impostos" entre totes les illes. Un principi que el PSOE també proposa per al finançament de les comunitats autònomes en un marc d'estat federal i que, segons els socialistes d'Eivissa, també s'ha d'aplicar a escala d'illes dins de la comunitat balear.

Torres també ha fet balanç del mandat del Partit Popular. Ha recordat que durant la legislatura 2007-2011 "varen arribar uns recursos importantíssims, i varen arribar perquè és el que ens pertany, com els fons estatutaris, que el PP no ha demanat i que per això no ha arribat res". Altres "incompliment flagrant" del PP de Vicent Serra i Bauzá ha estat l'increment de l'IVA, especialment de l'IVA turístic, que durant la campanya electoral del 2011 varen prometre abaixar i que, al contrari, varen decidir incrementar poc després de guanyar Rajoy les eleccions.

El líder socialista ha destacat que durant l'assemblea oberta celebrada a Sant Rafel s'ha debatut sobre "assumptes molt importants i estratègics per a Eivissa", com ha estat la política fiscal i econòmica o l'impuls als sectors productius. Les propostes es debatran durant la celebració de la Conferència Política del PSIB-PSOE (més informació i documents a www.conferenciapsib2015.org), que tendrà lloc els pròxims dies 7 i 8 de febrer, d'on sortirà un programa compartit amb la ciutadania per fer possible "el canvi a les Balears, que arribarà segur, amb el Partit Socialista".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube