Imprimeix
PDF

El Partit Socialista exigeix a Vicent Serra i Bauzá “que donin la cara” per explicar el retard en l’obertura del nou Hospital Can Misses i del servei de radioteràpia

Vicent Torres i Pilar CostaEls Socialistes d'Eivissa han comparegut avui per denunciar la situació de "col·lapse" de la zona d'Urgències del vell hospital Can Misses, un dia més amb persones "aparcades" als passadissos, i la incapacitat del Govern del PP d'obrir el nou complex hospitalari.

El secretari general de la FSE-PSOE i candidat socialista a la presidència del Consell Insular, Vicent Torres, i la diputada i portaveu del PSIB-PSOE, Pilar Costa, han exigit a Vicent Serra i a Bauzá "que donin la cara" i que expliquin per quins motius s'està retardant l'obertura del nou centre i la posada en marxa de la radioteràpia.

A les portes del nou hospital, Vicent Torres ha explicat als periodistes que els Socialistes "som aquí per denunciar la situació de col·lapse del vell hospital Can Misses, els problemes i la degradació del servei de salut, provocats per les retallades del PP, i la incapacitat d'aquest Govern d'obrir el nou Hospital". Torres ha denunciat que "és el segon hivern amb el nou Hospital Can Misses acabat (l'obra està entregada des del 31 d'octubre del 2013) i sense que el PP sigui capaç de posar en marxa. Mentrestant, la situació al vell hospital és lamentable", recordant que aquest mateix matí torna a haver "pacients 'aparcats' als passadissos d'Urgències".

"Els pacients són els primers perjudicats per aquesta situació. Són pacients que avui haurien d'estar gaudint del nou Hospital, i no als passadissos de l'hospital vell", ha dit Torres. "Mentrestant, el senyor Martí Sansaloni, el conseller, i en Vicent Serra segueixen sense donar la cara i donar cap explicació d'aquests retards".

El secretari general socialista ha explicat que bona part dels nous retards estan provocats per la incapacitat del PP d'adjudicar la dotació del nou hospital. En total, hi ha hagut més de 15 milions d'euros en concursos que s'han hagut de repetir o modifica. Concretament, es tracta dels concursos de mobiliari de farmàcia, per un import de 594.353,18 euros, microinformàtica (4.566.304,55 euros), tecnologia i diagnòstic per la imatge (3.804.206,82 euros), ecògrafs (1.469.453,13 euros) anestèsia i respiració (1.014.458,54) i monitorització (2.112.000 euros).

Altres concursos ni s'han adjudicat, com el de la radioteràpia. Torres ha recordat que "Vicent Serra va lligar el seu futur polític a la dotació de la radioteràpia l'any 2014 i no ha set així. Nosaltres estem esperant més explicacions i sobretot que el Govern Balear, en Sansaloni, en Vicent Serra i en Bauzà ens digui quan, d'una vegada, es posarà en marxa". Amb els retards de la radioteràpia "estem veient que el PP no sap ni tan sols privatitzar", ha conclòs Vicent Torres.

Pilar Costa ha anunciat noves iniciatives al Parlament per exigir explicacions al conseller de Salut, Martí Sansaloni, a qui recrimina haver vengut a Eivissa per anunciar grans compromisos que després ha estat incapaç de complir, i per contra no atrevir-se a venir quan hi ha problemes i incompliments: "El més greu de tot no és que a dia d'avui encara no estigui en marxa el servei de radioteràpia, el més greu de tot és que a dia d'avui ni tan sols s'ha adjudicat la radioteràpia a les empreses que s'han presentat al concurs". La situació de la salut a Eivissa a causa del PP, és "un engany i una estafa", ha denunciat la diputada socialista.

Pilar Costa ha recordat que el Govern està pagant des de fa més d'un any més de 700.000 euros al mes per un hospital nou "tancat". A més, tampoc se sap res de les noves especialitats que havia d'oferir Can Misses, a part de la radioteràpia, de manera que ens podem trobar amb "un hospital nou que oferirà els mateixos serveis que el vell". El nou Can Misses no tendrà ni neurocirurgia, ni cirurgia vascular, ni hemodinàmica, i només disposa d'un nou TAC.

Vicent Torres i Pilar Costa han esmentat de manera molt especial el paper dels treballadors de Can Misses, a quin han agraït l'esforç per mantenir el nivell d'atenció sanitària malgrat totes les retallades i els problemes derivats de la gestió del PP.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube