Imprimeix
PDF

Cristina Rita: “Un dels grans ‘èxits’ atribuïbles als Govern de Bauzá és l’augment de la taxa d’abandonament escolar a les Illes respecte a la mitjana estatal”

Cristina Rita Ple webEl Grup Parlamentari Socialista lamenta que el PP hagi trencat la dinàmica de reducció de l'abandonament de les aules abans del final del estudis reglats.


El GPS ha enregistrat una Proposició no de llei per instar al Parlament a aplaçar fins el curs 2016-2017 l'aplicació de la LOMQE a ESO i batxillerat.

La publicació de les xifres d'abandonament escolar que ha fet el Ministeri d'Educació ha tornat a posar Balears a la cua de tot l'Estat. És més, en una dinàmica positiva de reducció d'aquesta tasca a la majoria de les CCAA, a les Illes aquesta augmenta fins el 32,1%, la més altra de l'Estat, la mitjana del mateix queda en el 21,9%. "Els socialistes estem molt preocupats" ha dit la diputada Cristina Rita. Rita ha recordat que "durant el Govern del Pacte de Progrés, la taxa d'abandonament prematur va davallar 13 punts, i es va apropar fins a 4 punts respecte la mitjana estatal". En canvi, la legislatura de Bauzá ha tornat a fer canviar la dinàmica del comportament dels joves en el seu estatge a les aules fins a la finalització dels estudis obligatoris. De fet ara, 1 de cada tres joves d'entre 18 i 24 anys a Balears afirma haver abandonat els seus estudis.

"Ara s'ha invertit la tendència", ha dit Rita. La diferència de la taxa estatal respecte a la balear ha tornat a ser de 10 punts, i cal tenir en compte que la taxa espanyola d'abandonament és de les més altes de la Unió Europea. "Som la comunitat autonòmica amb més abandonament escolar i la que menys inverteix de l'Estat en investigació, un 0,33% del PIB, la meitat d'allò previst en el Pla de Ciència i Tecnologia del qual tant va presumir el PP quan el van aprovar", ha dit Rita.

Aquesta dada d'abandonament escolar creixent, molt preocupant, se suma a un altre problema que ha d'afrontar el sector educatiu de Balears, per mor de l'obstinació del PP. El passat dia 3 es va publicar el Reial Decret que regula el currículum bàsic d'Educació Secundària Obligatòria, que suposa la implantació de la LOMQE el curs 2015-2016 a 1er i 3er d'ESO i a 1er de batxillerat. "La LOMQE impedeix que les CCAA puguin realitzar els seus propis desenvolupaments curriculars, per implementar-los, en temps i forma, a partir de setembre de 2015", ha dit Rita. Un fet que condiciona als centres per que no coneixeran i no podran enllestir els seus dissenys les assignatures pel curs vinent.

El GPS se suma a la petició de gran part de la comunitat educativa, de Balears i de quatre CCAA més, per a demanar al Ministeri d'Educació l'ajornament de la posada en marxa de la LOMQE, "per poder treballar sense improvisacions, amb l'assessorament d'experts i amb el consens necessari".

Amb aquest motiu el GPS ha enregistrat una Proposició no de llei per a que el Parlament insti al Ministeri d'Educació a ajornar l'aplicació de la LOMQE per a ESO i batxillerat i que el Govern s'uneixi a les veus de les diferents CCAA que demanen aquest tèntol.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube