Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE denuncia que els Governs del PP a Balears i a Madrid han provocat el descens de la dotació de les beques en un 26% pels universitaris de les Illes

MartínSegons dades ofertes pel Govern central, en els dos darrers cursos a Balears la quantia de les beques universitàries s'han reduït en gairebé 700 euros, un 26% menys. Les beques del curs 2013-2014 han tornat a la quantitat que es pagava 10 anys enrere.

El Govern de Rajoy ha davallat la quantia mitjana de les beques universitària a l'Estat per primer cop en 15 anys, segons es desprèn de la resposta a una pregunta parlamentària del Grup Socialista al Congrés. Segons aquestes dades, a Balears la mitjana de la beca pagada a tots els nivells universitaris fou de 2.030 euros pel curs 2013-2014, un descens continuat des del curs 2011-12, en què la beca tipus pels estudiants balears fou de 2.726 euros.

En definitiva, el descens de l'import de les beques universitàries pagades ha estat d'un 26%, gairebé uns 700 euros menys. Mai a Balears en els darrers quinze anys s'havien enllaçat dos anys seguits de baixades en la dotació per les beques, i molt menys que aquest descens hagi arribat a una quarta part de la quantia total.

"El PP ha fet un destrossa en el principi d'igualtat d'oportunitats que representen les beques. Hem passat de la beca com a dret a la beca com a premi. S'ha perdut l'equitat en el sistema", ha dit el diputat socialista Pablo Martín, qui ha aprofitat per a denunciar que "les conseqüències en l'increment de la desigualtat que està provocant la nefasta política educativa del Govern de Rajoy i del de Bauzá" i ha reclamat "un adequat finançament universitari".

Aquest augment es produeix, a més, en el mateix moment en què s'han apujat les taxes universitàries". Unes beques que ara són més difícils d'assolir per que el Govern "ha endurit els requisits acadèmics i ha eliminat la transparència en la concessió de les beques".

En termes globals, la reducció "brutal" de les beques arriba als 75 milions en el darrer curs, i fins els 210 milions des del principi de la legislatura. Unes dades que deixen al descobert "les mentides, la manipulació i la hipocresia" del Govern de Rajoy sobre les beques. "El Ministre Wert duu tres anys dient mentides a la societat, presumint de què mai cap Govern d'Espanya ha dedicat tants de doblers a les beques com l'actual, quan en la realitat és que ha davallat 210 milions la dotació per ajudes als estudiants universitaris espanyols, en un moment especialment delicat per la crisi econòmica", s'ha queixat Martín.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube