Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE alerta que el mercat laboral de les Balears segueix oblidant els aturats que no reben cap prestació

Barceló declas parlJoana Barceló destaca que, malgrat les dades positives de creació d'ocupació i la baixada de l'atur, el Govern no aconsegueix fer disminuir la xifra dels desocupats que no reben cap prestació, i per tant "a Balears creix la pobresa laboral".

El PSIB-PSOE valora positivament la creació d'ocupació i la reducció de l'atur, com indiquen les dades que s'han conegut avui, pertanyents al mes de gener de 2015. Aquestes xifres, els 354.080 llocs de feina a Balears, no arriben, però, a la situació que s'enregistrava al gener de 2011, amb més gent fent feina, i amb una qualitat de l'ocupació també superior.

Per que és aquest fet, la manca de qualitat de l'ocupació que es crea, la precarietat laboral, la temporalitat, el tret diferencial més greu que mediatitza el mercat laboral de Balears. Contractes més curts, per menys hores, més feina a les oficines del SOIB, però en realitat els treballadors obtenen menys rendiment pel seu treball. Això justifica una asincronia entre "les xifres de creació d'ocupació -15.342 llocs de feina més que al gener de 2014- no es corresponen amb les de la baixada de l'atur pel mateix període -7.669 aturats menys, una manca de correspondència causada per la precarietat en la contractació, especialment en la modalitat de temps parcial i la menor durada dels contractes", ha dit la diputada Joana Barceló.

Però allò que més preocupa de la situació actual és que la política de triomfalisme del PP respecte les xifres d'atur i d'ocupació es construeix damunt de la ocultació d'una realitat punyent que magnifica la cronificació de la desigualtat social i la pobresa. "Ja són 54.320 les persones que romanen a l'atur i que no reben cap prestació, una xifra que creix en gairebé 10.000 persones respecte les que hi havia fa quatre anys".

Barceló explica aquesta relació aparentment contradictòria que fa que la pujada de llocs de feina i la davallada de l'atur no aconsegueixi millorar la situació de les persones que queden cada cop més despenjades del mercat laboral de Balears: "la precarietat laboral, incrementada amb la Reforma Laboral del PP, té un impacte directe en la taxa de protecció per l'atur, que en la nostra comunitat és una de les més baixes de l'Estat". En els darrers tres anys aquesta taxa dels qui tenen una aportació pública per a poder suportar la situació de desocupació, ha davallat un 13%.

En aquest respecte Barceló apel•la al Govern a "impulsar polítiques que permetin garantir la dignitat laboral a la nostra comunitat; tres anys ha necessitat el Govern per entendre la necessitat i la utilitat de fer programes de contractació pública per a persones majors de 45 anys que ja han esgotat totes les prestacions" i que malgrat tots els anuncis públics fets "encara no tenen en funcionament". Barceló ha palesat la diferent percepció de la realitat que manifesta el Govern, entestat a remarcar les xifres que li convenen de cara a la campanya electoral, i a amagar aquelles que no el beneficien: "la urgència de la societat ha estat la seva urgència" ha dit.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube