Imprimeix
PDF

Armengol: “Els mateixos diputats del PP que avui em pregunten pel pont, són els que van pactar el canvi de cromos entre Son Espases i Can Domenge amb UM”

060215 Armengol SOn Espases 10 webEl PP fracassa amb la intenció de desviar l'atenció de la Comissió d'investigació cap al procés seguit pel Consell de Mallorca entre 2009 i 2010 per a la construcció del pont de la intersecció de la Carretera de Valldemossa amb el Camí dels Reis.

El Grup Popular ha fracassat en la seva estratègia a la Comissió d'investigació de Son Espases, per intentar desviar l'atenció sobre allò que és realment rellevant: el procés de selecció del solar i el procediment d'adjudicació, actualment sota la lupa de la investigació de la Fiscalia Anticorrupció. A la incapacitat de poder demostrar cap irregularitat, ni errors de procediment en el tràmit del contracte de modificació d'obra necessari per a poder adaptar Son Espases al nou Codi Tècnic d'Edificació i dotar-lo de més serveis i millors infraestructures respecte el projecte original, s'ha sumat avui la incapacitat del PP per a demostrar cap il•legalitat comesa pel Consell de Mallorca a l'entorn de la decisió de construir el Pont de Son Espases.

El PP ha posat el pont de Son Espases en el punt de mira de la Comissió d'Investigació pel mateix motiu que va posar-hi el contracte modificat gestionat pel Govern del Pacte de Progrés: per a fer 'fum de formatjades', llum de gas, i esborrar les responsabilitats que els alts càrrecs del Govern Matas, del mateix PP que Bauzá, tingueren sobre un procés d'adjudicació tèrbol, i sota investigació judicial. "Diríem que el PP ha quedat en evidència amb aquesta maniobra de distracció" ha afirmat, contundent, el diputat socialista i portaveu a la Comissió, Antoni Diéguez.

La declaració de qui era presidenta del Consell de Mallorca entre 2007 i 2011, Francina Armengol, ha servit per a fer una repassada dels fets que van confluir per construir el viaducte que permet la continuïtat circulatòria a la carretera de Valldemossa, salvant la rotonda existent al Camí dels Reis. Una intersecció a diferent nivell, que com ha dit l'ex conseller insular d'Hisenda, Antoni Alemany, "s'ha demostrat que està ben feta per que ha resolt els problemes circulatoris i d'accés a Son Espases".

Armengol ha explicat que en accedir a la presidència del Consell, amb la construcció de Son Espases ja en marxa, "no trobava lògic que no hi hagués cap planificació feta dels accessos de Son Espases, ni molt menys cap partida pressupostària prevista". Així, el Govern insular del Pacte de Progrés va iniciar accions que permeteren incloure la accessibilitat viària a Son Espases dins del Conveni de Carreteres amb el Ministeri de Foment i la consecució de l'encomana de gestió, que permetia al Consell tenir iniciativa per a licitar les obres tot i que el finançament i el poder inicial per fer-ho correspongués al Govern central. "S'havia de resoldre la situació, havíem de tenir accessos a Son Espases per finals de 2010, i ho varem fer" ha afirmat Armengol. "Se li recrimina la construcció del pont –ha dit Diéguez en referència a l'ex presidenta del Consell- i s'ha demostrat que una obra no es pot fer mentre no es tenen els doblers".

Amb el finançament garantit, la solució arquitectònica d'un pas elevat per a salvar el nus viari del Camí dels Reis fou l'escollida pels tècnics que redactaren el projecte, i que avalaren amb diversos informes que a més exoneraven al Consell d'haver de demanar un informe d'impacte ambiental per a la realització de les obres. "Hi ha informes amb cinc firmes diferents, externes i de funcionaris del Consell que diuen que no calia l'informe d'impacte, segons la Llei de Carreteres i la Llei D'Impacte Ambiental, i a més el PP no va recórrer mai al Consell aquesta decisió" ha dit Armengol. "El PP si que va posar recurs contra la Via Connectora, per fragmentar contractes i per absència de l'informe d'impacte ambiental; saben com es fa ara actualment el segon cinturó? –obra dirigida aquesta legislatura des del Consell de Mallorca, en mans del PP- Amb contractes fragmentats i sense informe d'impacte" ha respost Francina Armengol.

"El sr. Veramendi ha quedat fatal, per que s'ha demostrat que fins a cinc tècnics van avalar que no feia falta l'informe d'impacte, i l'única cosa que se li ha acudit al PP és la de dir que aquests tècnics eren poc entenimentats" ha dit Diéguez. El portaveu socialista ha reblat que "hem de tornar a allò que és important a la Comissió, per què es va decidir construir aquest hospital, i per què es va produir el canvi de concessionari, seguint instruccions polítiques". Precisament Carlos Veramendi i un altre dels diputats del PP que formen part de la Comissió, Fernando Rubio, figuraven com a portaveus del Grup Popular a l'oposició del Consell de Mallorca durant la legislatura en la que Francina Armengol en fou la presidenta; "vostès que ara aquí volen fiscalitzar la meva gestió pel Pont de Son Espases, foren responsables al Consell del canvi de cromos entre Son Espases i Can Domenge que varen fer PP i UM en 2006, com ha dit en aquesta Comissió l'ex conseller d'UM Bartomeu Vicens, i no han volgut comparéixer per a explicar el que saben d'aquell acord" ha eztibat Armengol als actuals diputats del PP. La qüestió de distracció del pont que el PP ha volgut fer en el si de la Comissió ha quedat suficientment aclarida amb la frase d'Antoni Alemany, dirigida al portaveu del PP: "si a vostè no li agrada el pont, demani permís i vagi a demolir-lo".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube