Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE acusa al Govern de “no atendre les demandes bàsiques dels ciutadans”, davant de l’augment de les llistes d’espera quirúrgiques i per a consultes externes

210714 Thomàs RdP web

"La foto de la política sanitària del Govern del PP és la de no atendre les demandes bàsiques dels ciutadans" ha expressat el portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista Vicenç Thomàs.

Els 14.487 pacients que a dia d'avui esperen a Balears per a alguna intervenció quirúrgica a la sanitat pública són un 10% més que els de fa sis mesos, i l'increment de persones que esperen per una consulta mèdica ha estat d'un 2%, fins les 58.600. Una imatge, "una foto" com apunta Vicenç Thomàs que defineix que "la política sanitària del Govern del PP no consisteix en atendre les demandes dels ciutadans de Balears".

Les demores mitjanes per a operar-se freguen els 115 dies, 20 mes que el passat més de juny, mentre que l'espera per a les consultes externes han davallat en dos dies -103 respecte els 105 de fa sis mesos-. Però la imatge fidel del patró que serveix per analitzar la eficiència dels serveis sanitaris públics, un cop el PP arriba al final de la seva etapa de Govern, és la comparació amb les llistes d'espera de fa 4 anys. "La demora mitjana per a intervencions quirúrgiques gairebé s'ha triplicat i la de consultes externes s'ha multiplicat per quatre" respecte allò que hi havia el març de 2011, ha recordat Thomàs. Una responsabilitat directa de la gestió del PP en "no prioritzar l'atenció dels ciutadans de Balears" com ha apuntat Vicenç Thomàs. I l'exemple clar de la deixadesa del PP en matèria de política sanitària ha estat la derogació, ara fa tres anys, del mecanisme que el Govern del Pacte havia habilitat per que els ciutadans poguessin exigir a l'administració que l'espera d'atencio sanitària pública no s'allargués innecessàriament: el Decret de garantia de demora, que impedia taxativament qualsevol període d'espera superior als 180 dies.

Ara, "els ciutadans coneixen bé la realitat de les llistes d'espera, com també ho saben els professionals" ha dit Thomàs, per qui les xifres oficials encara no reflecteixen la veritat, per que "no coneixem allò que amaguen les bústies, la gent que demanda atenció sanitària però que encara no ha quedat introduïda dins d'una llista d'espera".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube