Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE lamenta la “poca dignitat moral” del PP en rebutjar l’admissió d’una iniciativa legislativa popular suportada per més de 16.000 persones

Carbonero Ple Parlament web

El rodet del PP ha funcionat a ple rendiment a la sessió del Parlament, per a rebutjar la presa en consideració d'una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) presentada pel GOB.

El PP ha tornat a tancar les portes del Parlament als ciutadans de les Illes. Ha estat amb motiu de la presentació d'una ILP per part del GOB, una iniciativa legislativa per a una normativa d'ordenació del territori. Aquest projecte ha comptat amb l'aval de més de 16.000 signatures per poder arribar fins el Parlament. De fet, eren moltes més de les que es necessitaven; el mínim legal per aquest tipus d'iniciatives en són 10.000. Per més que el suport popular ha estat evident, la majoria del PP ha negat que la iniciativa ni tan sols pogués passar a ser debatuda en comissió. "L'esforç que han fet els companys del GOB no mereix morir a la riba de la platja del Parlament" ha afirmat el diputat socialista Jaume Carbonero. "Si no prenen en consideració aquesta ILP deceben a gran part de la població i atempten contra el territori de les nostres Illes" ha etzibat el socialista al Grup Popular.

Per Carbonero el posicionament contrari del PP posa en dubte "la dignitat moral" dels populars, en capolar tot d'una, una iniciativa popular com la del GOB, impulsada per milers de ciutadans. El diputat socialista, a més, ha recordat al conseller Company, que no ha intervingut en el debat, que en una resposta escrita a una pregunta parlamentària del GPS, precisament sobre aquesta ILP, el membre del Govern "lamentava" la presentació d'aquesta iniciativa per que qui havia de liderar aquesta casta de normes era el Govern.

Pla Juncker, no; drets i garanties de les persones en el procés de morir, si

Altres dues iniciatives parlamentàries que tenien impuls del GPS en el ple del Parlament d'avui han tingut sort diversa en la seva tramitació. D'una banda el PP s'ha negat en rodó a acceptar la moció socialista en la qual es proposaven diversos projectes concrets a Balears per a ser finançats amb càrrec al Pla Juncker. Un fons finalista de 300.000 euros per a tota Europa, dels quals se'n reserven uns 53.000 per Espanya, i que han de servir per al finançament d'obres d'infraestructura als estats membres. El diputat Marc Pons ha proposat el Pla Integral del Port de Maó, la zona universitària de Sa Coma a Eivissa, la Platja de Palma i el Palau de Congressos de Ciutat com a exemples factibles d'obres que es podrien beneficiar de l'impuls del diner d'Europa. El GPS ha acceptat una esmena del Grup MÉS que incloïa com a iniciatives finançables, les rehabilitacions dels antics hospitals Verge de Toro a Maó i Son Dureta a Palma com a centres sòciosanitaris. El rodet del PP ha refusat qualsevol suggeriment en aquest sentit, però tampoc ha aclarit quins són els projectes presentats pel Govern a la convocatòria del Pla Juncker, fet per qual Marc Pons ha acusat el PP de "perdre un nou tren per al finançament de Balears per que vostès s'han quedat mirant les musaranyes".

Finalment, i com estava previst, el conjunt de grups de la Cambra han aprovat per assentiment l'entrada a tràmit del Projecte de Llei de Drets i Garanties de la Persona en el Procés de Morir. Un projecte conjunt de totes les forces del Parlament, un cop s'ha consensuat un text de compromís que ha comptat amb la participació no només dels tres grups parlamentaris, si no d'agrupacions mèdiques professionals i treballadors sanitaris i dels responsables de la Unitat de Cures Pal•liatives de Balears.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube