Imprimeix
PDF

Barceló: “Creix l’ocupació, gràcies als autònoms. Però això no atura la pobresa laboral a Balears”

JBarceló

Barceló destaca que la caiguda de l'atur i l'augment de l'ocupació no aconsegueix acabar amb la xacra de la pobresa laboral. "Els treballadors que no reben cap tipus de prestació ja són 7.700 més que en 2011".

Al febrer de 2015 hi ha 869 llocs de feina més que fa quatre anys. De totes maneres el gruix d'aquest creixement se l'enduen els treballadors autònoms, que segons la diputada socialista Joana Barceló, "han crescut en 2.586 treballadors" en el mateix lapse de temps.

Un raonament similar que es produeix quan es valora la caiguda de l'atur. Hi ha 8.923 persones menys en relació a fa un any, i 9.300 menys que en 2011. En aquest cas l'explicació a la reducció es troba en el comportament dels treballadors estrangers: "Entre 2011 i 2015 han marxat 8.181 treballadors estrangers del mercat laboral de Balears, persones que han tornat cap els seus països d'origen".

No obstant això, ni l'augment de l'ocupació ni la baixada de l'atur han aconseguit reduir "la cronificació de la pobresa laboral". Primer, per aquelles persones que segueixen tenint salaris de pobresa que no els permeten arribar a pagar les seves despeses bàsiques, tot i tenir un contracte de treball. I per aquells que no en tenen, més de 80.000 persones segons les dades d'avui, cada cop tenen menys possibilitats de rebre cobertura. Barceló remarca que "els treballadors que avui ja no reben cap tipus de prestació són a les Illes 7.700 més que el 2011, les prestacions contributives baixen un 14,5%" i en canvi, l'estructura dels perceptors de subsidis i prestacions canvia, per que cada cop són més aquells que reben els 426 € de la Renda Activa d'Inserció, respecte dels que cobren una prestació per atur.

"Aquestes dades visualitzen la precarietat de la contractació", ha dit Barceló, amb un creixement de la contractació a temps parcial, inclús entre els nous contractes indefinits. Fets que per Barceló, "no poden moure a l'eufòria del Govern de cap de les maneres".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube