Imprimeix
PDF

Thomàs: "El Govern fa 4 mesos tard en facilitar l'accés als fàrmacs per Hepatitis C"

261114 Thomas junta portaveus webAixí i tot, el portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista ho considera "una bona notícia". 

 

Segons xifres ofertes per la Conselleria, hi ha gairebé 5.000 pacients d'hepatitis C a Balears, i 4.000 dels quals manifesten fibrosi del tipus 2, 3 i 4, estadis més avançats de la infecció. Aquests darrers seran els que en primer terme es podran beneficiar de la mesura, que farà que el tractament, valorat en uns 22.000 euros per pacient, quedi costejat per la Conselleria de Sanitat de cada CCAA, segons ha decidit el Ministeri de Sanitat.

Aquest fet ha estat objecte de crítica per part del portaveu socialista: "el pressupost de despesa de farmàcia en els pressupostos de la CAIB ha davallat en 40 milions d'euros, i ara resulta que la Conselleria s'ha d'endeutar amb un cost d'almenys 50 milions d'euros que no estan en el pressupost", per fer-se càrrec de la factura del tractament dels afectats per l'hepatitis C. Per Thomàs, aquesta despesa l'hauria d'assumir el Ministeri de Sanitat, "a través del Fons de Cohesió Sanitària, que existeix per garantir que un ciutadà pugui tenir accés als mateixos tractaments a qualsevol CCAA".

A més, Thomàs ha retret als responsables autonòmics de salut el fet que "s'hagin perdut 4 mesos en el tractament als pacients amb fibrosi de tipus 2 i alguns de tipus 3, mentre que a la resta d'Espanya aquests pacients ja podien rebre la medicació", de darrera generació, que augmenta les possibilitats de cura. Per Thomàs, la Conselleria de Salut del Govern "ha badat" durant aquests mesos en què s'ha discutit com s'havia de fer càrrec al cost del tractament. Un cost que finalment, tanmateix recaurà sobre els ciutadans de les Illes Balears, ja que el Govern haurà de tornar el finançament finalista que l'Estat li ofereixi abans de 10 anys.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube