Imprimeix
PDF

Els candidats del PSOE d’Eivissa anuncien que “sortirem a guanyar, i guanyarem les eleccions”, per fer possible “el canvi segur que necessita l’illa”

Presentació candidats EivissaEls líders del PSOE de Balears i d'Eivissa, Francina Armengol i Vicent Torres, s'han compromès avui que els Socialistes "sortirem a guanyar, i guanyarem les eleccions" del 24 de maig, per fer possible "el canvi segur que necessita Eivissa".

Aquest és el missatge que han donat a les persones que han omplit l'auditori del Centre Cultural de Jesús (per assistir a l'acte de presentació dels caps de llista socialistes al Consell, al Parlament i a tots els ajuntaments de l'illa: Vicent Torres, Pilar Costa, Rafa Ruiz, Vicent Torres 'Benet', Josep Marí Ribas 'Agustinet', Pep Tur 'Cires' i Pep Torres 'Peret'.Un acte que ha estat presentat pel coordinador del grup LGTB del PSIB-PSOE, Paco Chamizo.

La secretària general del PSIB-PSOE i candidata a la presidència del Govern Balear, Francina Armengol, ha reiterat el seu compromís amb Eivissa i amb la defensa de la sanitat i l'educació públiques, pilars de l'estat del benestar que han quedat molt afectats per quatre anys de retallades del PP de Bauzá: "Si podem parlar de sanitat pública, d'educació pública, de pensions, és perque hem tengut govern socialistes. I en això, no ens faran callar, no ens farà callar ningú", ha dit Armengol entre aplaudiments dels assistents a l'acte.

"És molt greu", ha continuat Armengol, que continuï tancat el nou Hospital Can Misses i que "haguem de veure 40 persones als passadissos de Can Misses. És possible que haguem de veure passar això a l'illa d'Eivissa? Jo dic, no".

La líder socialista també ha criticat que Bauzá "no en sap d'educació, perquè no en té. El que ha passat amb l'educació pública, a mi m'ha posat els pèls de punta", com ha estat posar en perill l'educació "per una dèria ideològica de qui ens governa". Armengol, també ha donat tot el seu suport al campus de sa Coma, que "era un inversió necessària que amb el govern d'en Xico varem lluitar a Madrid".

A dos dies de la celebració de l'1 de Març, Armengol ha assegurat que serà la presidenta de "totes les illes Balears", recordant que cada illa "són realitats diferents" i que "tenc molt clar que el govern de l'illa d'Eivissa ha de ser el Consell Insular d'Eivissa".

Per contra, ha dit Francina Armengol, a Bauzá no l'han interessat els problemes de l'illa. Armengol ha posat exemples, com la negativa de l'Autoritat Portuària a atendre les demandes de la ciutat respecte al futur del port. "Si jo hagués estat presidenta del Govern de les Illes Balears, jo hauria estat al costat dels eivissencs", ha afirmat, insistint que com a presidenta també resoldrà els problemes de les depuradores i falta d'aigua potable i assegurarà uns serveis totalment públics: "Si jo hagués estat presidenta del Govern, la radioteràpia seria pública", ha afirmat de forma contundent.

"Canviar" el Consell Insular i a un president que "no ha estat a l'altura"

El secretari general de la FSE-PSOE i candidat a la presidència del Consell d'Eivissa, Vicent Torres, ha dit que "sent orgull, també sent responsabilitat, i sobretot, sent les ganes de canvi, un canvi que només els Socialistes podem oferir. Si volem canviar aquests governs, si volem fer un gir a l'esquerra, només hi ha una opció possible i segura: Es diu PSOE".

Vicent Torres ha criticat que el president del Consell, Vicent Serra, "no ha estat a l'altura" i "no ha donat la cara per Eivissa". Ha posat exemples com el "miserable" traspàs de promoció turística, els incompliments de la radioteràpia i la seua privatització, o que "no ha estat capaç en tots aquests anys d'anar a Madrid a parlar amb el ministre Soria per aturar les prospeccions".

Torres ha fet un repàs al "desastre" que han suposat els governs dels ajuntaments del Partit Popular, com el "catxondeo" de canvis d'alcaldessa a Vila, la moció de censura "contra l'alcalde de tots que era i tornarà a ser n'Agustinet'", o la gestió a Santa Eulària, a Sant Antoni i a Sant Joan, "com si fos el seu ranxo privat".

El candidat socialista ha recordat que "els Socialistes hem donat els millors alcaldes i els millors presidents que ha tengut aquesta illa. Des de n'Enrique a na Pilar, en Xico, na Lurdes o n''Agustinet'. Aquesta és la nostra carta de presentació. Persones que han lluitat i que segueixen lluitant per fer coses bones per la nostra terra i la nostra gent. I si en els últims 30 anys, els socialistes hem fet tantes coses bones, d'ara endavant, a partir de maig, n'hem de fer molt més".

Vicent Torres s'ha compromès a tirar endavant totes aquelles polítiques i millores que el PP de Vicent Serra ha bloquejat, com el nou Hospital, l'emissari de Talamanca i la falta d'aigua potable, el transport públic, la defensa del medi ambient i un turisme de qualitat, ja que "si hi ha remors, si hi ha festa il·legal en qualsevol lloc, si hi ha porqueria a les platges, si hi ha inseguretat, si hi ha brutor al carrer, si seguim per aquest camí, posarem en perill moltes coses. I el primer que posarem en perill és la nostra indústria turística, que és la base del nostre present i del nostre futur".

El 3% del Partit Popular

Pilar Costa, cap de llista al Parlament de les Illes Balears, ha obert les intervencions dels candidats destacant la necessitat"desterrar d'una vegada per totes" pràctiques com les que han denunciat membres del mateix Partit Popular "del preu del 3% per adjudicar obres". I això s'aconseguirà canviant el govern Bauzá per "un govern socialista amb Francina Armengol com a presidenta". "Me sent una persona d'esquerres i vull que l'esquerra torni a governar les illes", ha dit Pilar Costa entre aplaudiments del públic.

A Pilar Costa l'han seguit les intervencions dels caps de llista municipals: Rafa Ruiz a l'Ajuntament d'Eivissa, Vicent Torres 'Benet' a l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu, Josep Marí Ribas 'Agustinet' a l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, Pep Tur 'Cires' a l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany i Pep Torres 'Peret' a l'Ajuntament de Sant Joan de Labritja.

El "canvi segur", també als ajuntaments

El candidat a l'alcaldia d'Eivissa, Rafa Ruiz, ha senyalat que cap de les tres alcaldesses que ha tingut la ciutat ha sabut millorar els serveis municipals i que, ben al contrari, han paralitzat la ciutat i aturat tots els projectes que es varen trobar iniciats sense posar plantejar cap de nou.

Ruiz ha animat a tothom a participar activament en la campanya electoral per tal de "tornar a posar la ciutat en marxa. Per tornar a ser referents. Per tenir els millors serveis socials de Balears. Per ser pioners en formació, en ocupació, en recolzament als emprenedors i als empresaris. Per atendre al comerç local, a les dones, als infants, a les famílies. Per què no hi hagi barris de primera i barris de segona. Per ser innovadors en matèria cultural. Per lluitar pels drets de la ciutat al port, per reclamar totes les inversions que el Partit Popular ens ha llevat', ha manifestat Ruiz durant l'acte.

Vicent Torres 'Benet', candidat socialista a l'alcaldia de Santa Eulària des Riu, ha dit que el seu municipi "mereix ja tenir un govern municipal socialista, un govern municipal que treballi per a les persones". 'Benet' considera que és més necessari que mai un canvi per trencar la continuïtat des dels anys 70 en aquest municipi i s'ha mostrat convençut que "seré l'alcalde, després de les eleccions de maig". Problemes com la falta d'aigua, el col·lapse de la carretera a Ca na Negreta o la falta de transport públic, són assumptes que 'Benet' s'ha compromès a abordar per millorar Santa Eulària.

El candidat a l'alcaldia de Sant Josep, Josep 'Agustinet', ha recordat que l'any 2007, per primera vegada en democràcia, el PSOE va ser capaç de liderar un govern progressista a l'Ajuntament de Sant Josep. Una victòria que es va repetir quatre anys després, però que va truncar la "injusta moció de censura" que amagava els interessos de la "dreta que porta manant des de fa 200 anys". 'Agustinet' s'ha compromès a recuperar l'Ajuntament per a la ciutadania per poder "fer polítiques d'igualtat" i adonar solucions a problemes com la falta d'aigua potable i el descontrol de l'estiu.

Per la seva banda, el candidat a l'Ajuntament de Sant Antoni, Pep Tur 'Cires' ha volgut començar agraint la "generositat" de l'Agrupació Socialista de Sant Antoni, que ha fet possible que una persona independent com ell pogués encapçalar el projecte de canvi per a Sant Antoni. 'Cires' ha senyalat que espera aconseguir que aquest projecte sigui el referent dels que volen una altra forma de fer política. "Sant Antoni demana un canvi a crits. Els vesins necessiten algú que no negui tots els problemes que hi ha i que els faci front de cara", ha manifestat el candidat després d'explicar que està fent reunions de tot tipus i que el seu programa es tancarà després d'un procés participatiu.

A Sant Joan de Labritja "el PP de Toni 'Carraca' està passat" i és "un plat únic amb ingredients de polítiques partidistes i amiguisme", ha dit el candidat del PSOE a l'alcaldia, Pep Torres 'Peret'. Fins a les eleccions del 24 de maig, ha dit, "tenim uns mesos de feina per poder dur a bon port el projecte socialista" en aquest municipi. L'ampliació dels serveis socials i de suport a les famílies, la millora del transport públic i unes polítiques "obertes a la participació" són propostes per a les quals 'Peret' ha demanat "tot el vostre suport".

La presentació ha finalitzat amb l'auditori aplaudint a Francina Armengol i a tots els candidats del PSOE d'Eivissa, que han compartit l'escenari per tornar els aplaudiments i agrair el suport a les persones que han assistit a l'acte. Els Socialistes d'Eivissa han donat així, oficialment, el tret de sortida a la precampanya de les eleccions locals i autonòmiques del pròxim 24 de maig.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube