Imprimeix
PDF

El PSOE presenta iniciatives per aturar la "causa general contra l'esport base" que ha iniciat el PP amb la campanya d'inspeccions laborals als clubs

Torres Pezzi i RuizEl diputat i portaveu d'Esports del PSOE al Congrés, Manuel Pezzi, ha denunciat avui a Eivissa la "causa general contra l'esport base" que ha obert el Govern del Partit Popular amb la Llei d'Emprenedors, que inclou una campanya d'inspeccions de treball als clubs esportius exigint-los una regularització com a activitat professional de les persones que hi col·laboren.

El PSOE ha iniciat a totes les institucions una ofensiva per intentar aturar aquesta normativa. Una llei del PP que ha provocat una reacció de rebuig unànime dels clubs i federacions d'arreu de l'Estat, amb les vagues generals de l'esport base, ja que pot suposar "la desaparició de l'esport base".

Pezzi ha ofert aquesta tarda una roda de premsa a Eivissa, acompanyat del secretari general de la FSE-PSOE i candidat a la presidència del Consell d'Eivissa, Vicent Torres, i del regidor i candidat a l'alcaldia d'Eivissa, Rafa Ruiz, que han informat de les mocions que els grups progressistes presentaran als ajuntaments i al Consell contra aquesta normativa del Partit Popular, que "trenca el tercer sector, el de la col·laboració i el voluntariat". El PSOE, ha explicat Pezzi, proposa una nova regulació de manera que els col·laboradors d'entitats sense ànim de lucre puguin percebre quantitats econòmiques, com a compensacions per despeses, sense que hagin de tenir consideració de salari, com pretén el PP.

El portaveu socialista d'Esports ha dit que si a l'esport base "l'incrementes l'IVA del 8 al 21%, li retires els ajuts esportius i damunt li fas inspeccions massives, el resultat és, com ens avisen de totes les comunitats autònomes, que en aquestes condicions, tancam". Davant de la gravetat de la situació, el diputat socialista ha presentat una proposta al Congrés, que ha rebut el suport de tots els grups excepte del PP, per paralitzar la campanya d'inspeccions de treball als clubs, demanar una nova regulació que diferenciï entre l'esport professional i el voluntariat i establir un pla de suport a l'esport base. La resposta del Partit Popular ha estat de votar-hi en contra, ha lamentat Pezzi.

Davant els intents del PP de restar importància a la campanya d'inspeccions, afirmant que només es fan a clubs professionals, Pezzi ha alertat que aquestes ja s'estan produint de manera indiscriminada. El diputat ha mostrat el document d'una d'aquestes inspeccions realitzades a un petit club de futbol d'Andalusia. La resposta del club a la inspecció de Treball, ha explicat Pezzi, va ser d'afirmar que "no fa falta que demà tornin, perquè haurem tancat portes".

El PSOE, ha dit el diputat, està convençut que el PP "s'està donant compte que s'ha equivocat", però de moment s'està negant a modificar la seua llei o fer una regulació nova per als clubs de base. Pezzi ha demanat al PP "que siguin coherents" i que si reconeixen la figura del voluntariat "portin endavant la normativa, reuneix amb els responsables de tots els àmbits, acordi el sistema de treball i oblidi's de relacions laborals".

Vicent Torres ha explicat que als pròxims plens (demà mateix a Vila i divendres al Consell d'Eivissa) es presentaran propostes d'acord per rebutjar la disposició de la Llei de l'Emprenedor del PP que estableix aquestes campanyes d'inspecció laboral als clubs esportius. L'objectiu, com ha dit, és posar "tota la pressió damunt del PP perquè rectifiqui". A la moció, concretament, els grups progressistes demanaran un acord per "manifestar el rebuig als continguts de la Llei 14/2013 de suport als emprenedors i la seva internacionalització que afecten els clubs esportius i insta el Govern de l'Estat a la seua reforma" i "insta el Parlament de les Illes Balears a aprovar les iniciatives que siguin adients per promoure davant del Congrés dels Diputats la modificació la Llei 14/2013 de suport als emprenedors i la seva internacionalització en les disposicions que afecten els clubs i entitats esportives, en el sentit de promoure una legislació que asseguri un equilibri entre el compliment de les obligacions fiscals de les entitats esportives de base i les característiques d'entitats gestionades en molts casos amb pocs recursos i treball voluntari".

El candidat socialista a l'Ajuntament d'Eivissa, Rafa Ruiz, ha explicat la situació a Eivissa, a causa de la insularitat: "En ser illes, tots els clubs tenen un problema afegit. A més, el PP aquesta legislatura ha baixat els ajuts un 68%". Segons Ruiz, "el PP ataca els més dèbils" i "no ajuda a desenvolupar l'esport base", amb responsable com el director general d'Esports del Govern, que "en quatre anys ha vengut una única vegada a Eivissa".

Ruiz també ha explicat que "el PP d'Eivissa diu als clubs que estiguin tranquils", però insisteix que no és suficient amb aquestes paraules, sinó que "hem d'intentar aturar aquesta normativa".

La visita de Pezzi finalitza amb una reunió amb representants del clubs esportius d'Eivissa, on el diputat socialista té previst explicar els efectes de la normativa del Partit Popular i donar a conèixer les propostes del PSOE en aquest àmbit, tant per aturar la inspecció a les entitats com per establir un pla de suport a l'esport base.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube