Imprimeix
PDF

El Grup popular al Parlament rebutja la Proposta Socialista per aturar la reversió del Verge de Toro i començar les passes per convertir-lo en un centre sociosanitari

Cristina Rita parlEls representants del Grup Popular a la Comissió de Salut del Parlament de les Illes Balears han impedit l'aprovació d'una Proposició No de Llei de la diputada Cristina Rita demandat al Govern que l'antic hospital Verge del Toro tingui un ús sociosanitari tal com s'havia previst la passada legislatura.

En concret la iniciativa, registrada el 20 de novembre –quan el Diari Menorca va destapar la intenció del Govern de revertir l'edifici a la Seguretat Social, amb la aquiescència dels equips de govern del Consell i de Maó- proposava tres punts d'acord. En el primer s'insta al Govern autonòmic a "paralitzar la reversió de l'edifici de l'antic hospital Verge del Toro a la Tresoreria de la Seguretat Social." En el segon se li reclama que posi "en marxa immediatament el Pla d'Usos Sociosanitaris per al Verge del Toro elaborat l'any 2010." I en el tercer es demanda al Govern que inclogui en el Pressupost d'enguany "una partida pel projecte arquitectònic de conversió del edifici de l'antic hospital Verge del Toro en un centre sociosanitari."

Unes peticions que, tot i les declaracions del Conseller Sansaloni –i les dels principals membres dels executius insular i municipal de Maó-, assegurant que a Menorca no feien falta més places sociosanitàries, "no estan desfasades;" tal i com ha argumentat la diputada socialista. "Les necessitats sòcio-sanitàries a Menorca no estan cobertes, tenim un edifici emblemàtic al qual no volem renunciar, tenim un document que és el Pla d'Usos per començar a fer feina i, com saben, encara que el pressupost estigui aprovat el mes de gener ja es poden començar a fer modificacions, de fet el PP ha modificat els pressuposts les vegades que ha volgut durant tots aquests anys."

Aquesta demanda per tal que el Verge del Toro augmentés l'oferta de places de dia, a més de concentrar-hi les oficines relacionades amb Benestar Social de les distintes administracions (moltes d'elles en règim de lloguer, per la qual cosa significava també un estalvi de la despesa corrent), esdevé més necessària actualment tenint en compte la realitat que ahir mateix es descrivia en dues cartes al director del Diari Menorca adreçades a la consellera Herràiz.

"El que fa més mal és que diguin mentides sobre les necessitats de les persones. La legislatura 2007-2011 es va posar en funcionament el centre de Santa Rita i el centre de dia de Maó, però ara ja és necessària una altra infraestructura, ja ho era en el seu moment, però les necessitats han augmentat, és més, no és creïble que no hi hagi necessitats com diu el conseller Sansaloni; de fet el Govern ha dit que crearia 49 places noves, serà també una promesa electoral? ¿Passarà el mateix que amb el Verge del Toro, i que amb la radioteràpia que a Menorca havia d'estar operativa el 2015? Quina nova història ens contaran en el nou programa electoral que després resultarà que no han pogut complir?," ha demanat Rita.

En aquest sentit la diputada socialista també ha recordat com el Verge del Toro com a equipament socio-sanitari, no només va ser un dels arguments electorals del PP -convertiremos el Hospital Verge del Toro en un equipamiento sociosanitario de media y larga estancia, orientado a la convalescencia, rehabilitación y curas paliativas y psicogeriatria-; sinó que ja durant aquest mandat hi va haver declaracions i posicionaments en aquesta línia de la Batlessa de Maó – 'Agueda Reynés reivindica el uso sociosanitario del Verge del Toro'- o de la qui era consellera de Salut l'abril de 2012, Carmen Castro - en resposta a una pregunta de Rita: "La nostra voluntat política, igual que va manifestar el partit a Menorca durant l'anterior legislatura, durant aquesta i des de fa molts d'anys, és que el centre sigui un centre sociosanitari i com es va aprovar a la comissió es va afegir que es podria estudiar la possibilitat que aquest immoble pugui en el futur altres usos públics no prevists en el pla d'usos existent".- o de la Consellera Herràiz a principis de 2014 - 'El Govern mantiene su idea de convertir el antiguo hospital en sociosanitario'-.

Però avui el PP sembla haver tornat a canviar de decisió i, a tres mesos de les eleccions, els seus representants al Parlament diuen que volen fer un edifici de nova planta –sense donar més detall-..."és aquest un altre dels seus 'compromisos' per posar al seu programa electoral? Passarà el mateix que amb el Conservatori de Maó? o amb l'Escola d'Adults de persones Adultes de Maó" s'ha demanat Rita, "anuncis molts, però realitats, poques".

En definitiva amb la Proposta avui rebutjada el PSOE volia ajudar a respondre problemes dels ciutadans i ciutadanes, "i la manca de places residencials i de dia n'és una. Pensam que hem renunciat massa prest a un equipament important per a tots nosaltres, un equipament que volem públic i d'ús sociosanitari;" ha afirmat Rita per tancar la seva intervenció.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube