Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE denuncia que el Govern rebaixa els nivells de qualitat exigibles als centres sanitaris privats que vulguin establir un concert amb el Servei de Salut

031214 Thomàs i premsa webLa modificació de la legislació vigent converteix en mèrit l'acreditació sanitària de nivell I que des de 2012 era un requisit, i per tant, rebaixa l'exigència de qualitat dels centres sanitaris que s'hagin de concertar amb l'IBsalut.

El Govern del PP aprofita els darrers mesos del seu mandat per a accedir a complir les demandes i pressions del sector sanitari privat de Balears, en detriment de la garantia de qualitat que el mateix Govern s'havia marcat en la normativa aprovada en 2012, i per tant, en contra dels interessos dels pacients.

Així es pot resumir la disposició aprovada ahir en Consell de Govern, per la qual s'aprova el Decret 8/2015 de 6 de març que modifica el Decret 46/2012 d'1 de juny que regula el marc de qualitat dels centres, serveis i establiments sanitaris. Una modificació que essencialment incideix en dos punts: elimina el requisit de nivell I per els centres sanitaris que s'hagin de concertar amb el Servei de Salut de les Illes Balears, i el relega a la categoria de mèrit.

I d'altra banda la modificació reglamentària del Govern també afecta als Hospitals Generals públics i privats que es vulguin vincular a la xarxa pública de salut. Thomàs diu que "se'ls concedeix una pròrroga fins 31 de desembre de 2018 per complir amb les acreditacions legals, quan aquest període havia acabat a 31 de desembre de 2014". Una relaxació de la normativa en vigor que en realitat afecta "la qualitat dels serveis que han de rebre els ciutadans" en ser atesos en aquests centres concertats amb la sanitat pública.

Aquesta rebaixa és inclús més acusada en els centres privats d'atenció especialitzada, ja vinculats o que es vulguin vincular en un futur. Per aquests centres, ha dit Vicenç Thomàs "l'exigència d'obtenir l'acreditació sanitària de nivell I només serà efectiva quan s'aprovi el programa corresponent, mitjançant ordre del conseller de Salut". Una discrecionalitat en l'aplicació de la normativa que en realitat pot permetre que "el compliment d'aquesta exigència s'ajorni de manera indefinida", mentre el conseller no cregui oportú concedir-la.

A més, el portaveu socialista estima que aquesta "rebaixa en els criteris de qualificació dels centres sanitaris, a l'hora de la seva concertació pública" es produeix malgrat les observacions essencials del Consell Consultiu, en el seu recent dictamen sobre aquesta modificació reglamentària.

El PSIB-PSOE "denuncia aquesta rebaixa que fa el PP pels nivells de qualitat exigibles als centres sanitaris que es vulguin concertar amb l'Ibsalut" ja que segons Thomàs "el PP s'ha plegat a les exigències dels centres i establiments privats, que ara ho tenen més fàcil per que s'ha convertit un requisit d'obligat compliment en un mèrit de compliment opcional".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube