Imprimeix
PDF

Antoni Diéguez: “És molt sospitós que el PP de Bauzá no hagi trobat ni una sola irregularitat en tota l’actuació del Govern Matas en l’adjudicació de Son Espases"

090315 Diéguez declas Son EspasesEl PP converteix les seves conclusions sobre la Comissió d'Investigació de Son Espases en les de tot el Parlament. 

Seguint el guió previst, el GPP ha evitat aprovar, total o parcialment, qualsevol conclusió sobre els treballs que s'han fet durant els dos darrers mesos al Parlament en el si de la Comissió d'investigació de Son Espases. Ha aprovat el seu escrit de conclusions, mentre que ha bloquejat els escrits dels grups de l'oposició, entre ells el del GPS. Un escrit, el del PP, ara ja elevat com a conclusió del Parlament, de cara al debat en ple, en el que es menciona una sola vegada a Jaume Matas, i on no hi té cabuda cap de les confessions efectuades per Javier Rodrigo de Santos, en les seves declaracions judicials, que haurien posat al descobert el suposat cobrament de comissions del 3% a adjudicatàries d'obres públiques a Balears entre 2003-2007, en favor del PP, i en concret sobre el 9 milions d'euros que s'haurien demanat a les dues empreses que es van disputar les obres de construcció i gestió de l'Hospital de Son Espases. Un fet que suposaria un cas flagrant de finançament il•legal del PP i de la seva cúpula, i que simplement no existeix a les conclusions del PP de Bauzá.

"Sorprèn que el PP hagi defensat amb tanta força la tasca del Govern de Matas, un fet que equipara a Bauzá amb Matas, en un tema que és molt sospitós", ha dit el diputat socialista Antoni Diéguez. El portaveu del GPS a la Comissió s'ha mostrat convençut que, malgrat que aquests fets irregulars, que havien estat posats de manifest per les conclusions del GPS, no figurin a les conclusions finals del Parlament "ja es veuran en el jutjat d'allò penal", en relació tant a la investigació dels fets per part de la Fiscalia Anticorrupció, com per les diligències que està fent el Jutge d'instrucció José Castro, qui ha citat per a declarar aquest dimecres a diverses persones relacionades amb els fets com l'ex tresorer del PP Luís Bárcenas i el constructor Antonio Pinal, aquest darrer en qualitat d'imputat, entre d'altres.

En relació amb que l'escrit de conclusions del PP dediqui la majoria de la seva extensió a mirar de trobar irregularitats en les fases de gestió del contracte modificat de Son Espases, i en la construcció del pont d'accés, Diéguez les ha explicat amb "l'escola Rodríguez que tracta de fer un embolic abans d'afrontar una situació apurada". De totes maneres Diéguez s'ha mostrat confiat d'haver desmuntat totes les acusacions que ha fet el PP en aquest sentit, sobre temes suscitats durant la gestió del Pacte de Progrés: "que facin allò que trobin i que vagin on vulguin" ha dit el portaveu socialista, en relació a la voluntat del PP d'elevar les seves conclusions a l'ensems de la Fiscalia.

De fet, Diéguez estima que el PP actualment es troba en "una situació realment apurada, ja que els han sorgit acusacions molt greus sobre el cobrament de 9 milions d'euros de comissió que en aquests moments es plantegen en els jutjats, o el finançament de la seu del PP de Palma; per això necessiten llençar tinta de calamar per a protegir tots aquests casos".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube