Imprimeix
PDF

La FSE-PSOE manifesta la profunda tristesa dels socialistes eivissencs per la mort de l’alcalde Enrique Mayans, un referent social i polític a la nostra illa

vicent torresLa Comissió Executiva de la Federació Socialista d'Eivissa (FSE-PSOE) vol fer públic, en nom de tots els socialistes de l'illa i molt especialment els de la ciutat d'Eivissa, la seua profunda tristesa per la mort de l'alcalde Enrique Mayans, un referent social i polític al qual estarem per sempre profundament agraïts.

La FSE-PSOE també vol fer arribar el condol del conjunt de socialistes d'Eivissa a la seua família, a qui acompanyam i amb qui compartim aquests moments de tristesa i dolor per la seua pèrdua.

La FSE-PSOE també vol informar que els Socialistes d'Eivissa hem suspès la nostra participació en actes i activitats públiques durant tres dies en senyal de condol per la seua desaparició.

En aquests moments de tristesa, des de la Comissió Executiva de la FSE-PSOE volem recordar el llegat d'aquesta figura irrepetible. Enrique Mayans, com a polític i com a persona, estarà sempre en el nostre record i el tendrem com a exemple a seguir en el camí que ens uneix com a socialistes de lluita per una societat més justa i igualitària.

Com a socialista, Enrique Mayans va marcar un abans i un després a la nostra illa, arribant a ser el primer alcalde socialista de la ciutat d'Eivissa (1987-1989). Mayans va ser el màxim exponent d'una generació de socialistes, juntament amb Pedro Sansano i amb els també tristament desapareguts Paco Boned i Joan Tur Ramis, que varen viure i participar en la transició del franquisme a l'actual sistema d'institucions democràtiques.

El seu mandat com a alcalde, truncat per una moció de censura, va sentar les bases d'una manera diferent de fer política i va demostrar que a Eivissa era possible construir un projecte progressista per a la nostra ciutat, que varen poder reprendre i consolidar 10 anys més tard els alcaldes Xico Tarrés i Lurdes Costa.

Però per damunt de la seua trajectòria política, els Socialistes d'Eivissa volem manifestar el nostre reconeixement a la qualitat humana i al compromís social d'Enrique Mayans. Així ho va demostrar en la seua feina incansable com a fundador del Banc de Sang i a l'Associació de Donants de Sang, que amb el seu ajut es va convertir en un dels referents socials a la nostra illa, com amb tants altres compromisos que va assumir, com el de defensa del sector del petit comerç, al qual pertanyia com a botiguer al barri de la Marina.

Avui els Socialistes d'Eivissa estam molt tristos per la desaparició d'Enrique Mayans, però miram endavant amb ànims perquè, justament persones com ell, ens han demostrat que val la pena comprometre's i participar activament en la lluita per una societat més justa i més igualitària.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube