Imprimeix
PDF

Cosme Bonet: “Bauzá ja ha mentit, les explicacions que ha ofert sobre el finançament de la seu del PP són falses”

120315 Bonet web

El PSIB-PSOE creu que Bauzá es presenta com a "candidat a President a unes eleccions" sense aclarir l'origen del finançáment de la seu del PP, posaten entredit per les declaracions de l'extresorer del PP Luís Bárcenas i de Rodrigo de Santos en seu judicial, en el marc de la peça separada que instrueix el jutge José Castro per comptes del suposat finançament il·legal del PP.

Les declaracions de Luís Bárcenas han posat de nou davant del disparador la mecànica de finançament del PP de Balears. L'ex tresorer i ex senador popular, en declaració per vídeoconferència davant del jutge José Castro, va tornar a afirmar que la seu del PP de Balears es va finançar en base a aportacions d'empresaris, entre ells el propietari de Bruesa Antonio Pinal, i no amb les quotes dels afiliats, com es va dir des del PP, el mateix José Ramón Bauzá.

"S'acaramullen moltes preguntes que no tenen resposta" ha dit el socialista Cosme Bonet, en relació al "suposat finançament il·legal del PP". Unes sospites que no ha esvaït, ans el contrari, el president de la formació a Balears, i ja candidat oficial del PP per les pròximes eleccions, José Ramón Bauzá Díaz. "Bauzá s'ha negat en dues ocasions a respondre d'aquestes qüestions davant del Parlament, a demanda del Grup Parlamentari Socialista" ha dit Bonet, que interpreta aquesta negativa: "el sr. Bauzá no vol aclarir la veritat, i ha triat la via de l'encobriment de la gestió de Matas, durant la celebració de la Comissió de Son Espases". Un fet que provoca que la gestió Bauzá sigui també la gestió Matas.

Bonet ha recordat que Bauzá, en la seva única compareixença pública per a parlar d'aquest assumpte, en la seu del seu Partit que està sota sospita per l´origen del seu finançament, va afirmar que havien estat les qüotes dels afiliats les que havien pagat el local, i que a més el PP s'havia valgut d'una hipoteca de 1,6 milions d'euros per a fer-ho. Dues afirmacions que es contradiuen amb les declaracions en seu parlamentària primer, i en seu judicial després, de Bárcenas. "Bauzá ja ha mentit" ha afirmat Cosme Bonet, per qui Bauzá "o no coneix els comptes del seu partit, o bé els coneix i està ocultant alguna cosa de manera deliberada".

Per tant, un cop més el PSIB-PSOE ha emplaçat Bauzá a què acudeixi al Parlament per a explicar "tot el que sap", per què si no ho fa "la sensació que ofereix al conjunt de la població és que oculta informació". Per Bonet, Bauzá hauria d'explicar detalladament si "ha comprovat d'on va sortir el finançament de la seu, si ha encarregat en algun moment una auditoria dels comptes del PP i si l'ha mostrada a les autoritats, o si ha confirmat que existia una caixa B al PP de Balears". Qüestions, totes elles, que mereixen ser explicades clarament als ciutadans, com la quantitat que el PP ingressa en funció de les quotes i de les donacions dels dels seus afiliats. Fets que Bauzá ha evitat aclarir públicament, i molt menys en seu parlamentària.

Tot això ha mogut Bonet a una darrera reflexió, en el sentit que, durant els anys en què el PP s'ha pogut beneficiar d'aquest suposat sobrefinançament il·legal, "el PP ha estat pervertint les campanyes electorals, i això és un frau democràtic". El portaveu socialista ha recordat que Bárcenas va apuntar en la seva declaració l'ús de fons il·legals durant la campanya del PP a les europees de 2004, i "l'ex conseller Cardona ha estat condemnat per finançar il·legalment la campanya electoral de 2007" amb l'edició de fulletons del PP amb càrrec a les arques públiques. "El PP no ha jugat net, i ho ha fet amb regles diferents a les dels altres". En un símil esportiu, Bonet ha afirmat que "el PP ha guanyat el Tour, però ho ha fet per que anava dopat; els ciutadans han de saber que no hem jugat en igualtat de condicions".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube