Imprimeix
PDF

Cosme Bonet: ”Bauzá és com un conductor kamikaze: va en contra direcció per l’autopista, i encara es queixa que som els altres els que ho fem malament”

Cosme Bonet 1 webEl secretari de política autonòmica del PSIB PSOE, Cosme Bonet ha alertat dels canvis constants d'opinió del PP "que un dia ens titllen de radicals i al següent pretenen que pactem amb el PP amb altura de mires". 

L'estratègia pre-electoral del PP està essent d'allò més confusa. Si un dia el PP ataca furibundament el PSIB-PSOE, al qual acusen d'alinear-se amb els mes radicals, al dia següent el mateix José Ramón Bauzá convida a tendir ponts de pactes, per responsabilitat d'Estat i amb alçada de mires, per a perpetuar-lo a la cadira del Consolat. Una dicotomia molt mala d'entendre per un president del Govern que "ha demostrat manca de capacitat de diàleg, que malgrat la majoria absoluta ha tingut un Govern d'allò més inestable, i que ha creat conflictes molt grans al sector educatiu o al sanitari", ha dit Cosme Bonet.

Per Bonet la causa de tot aquest desgavell del PP es troba en la "constatació de que el PP no obtindrà majories absolutes", tai i com dibuixen totes les enquestes conegudes fins ara. "I per això vol arribar ara a acords" diu Bonet, "uns acords que no s'han volgut promoure en cap moment de la legislatura" ha precisat el socialista i que arriben ara que Bauzá es veu perdut "per la seva incapacitat d'arribar a acords amb altres forces". Bonet ho ha explicat gràficament: "Bauzá és com un conductor kamikaze: va en contra direcció per l'autopista, i encara es queixa que som els altres els que ho fem malament".

El PP de Bauzá pretén que els ciutadans es creguin que són radicals tots aquells que no combreguen amb els seus postulats. Oposició radical, sector educatiu polititzat i radical, funcionaris radicals, conservacionistes radicals, defensors del català radicals... La gran majoria de la societat de Balears -més del 70% del total, aquells que en 2011 no varen votar PP- és radical a ulls de Bauzá. "Per això és ell qui va en contra direcció".

També així ha estat el tracte dispensat al PSIB-PSOE, que no ha estat requerit per a cap acord polític durant la legislatura. Així ha estat amb el Parlament, on l'oposició ha estat atropellada pel corró de la majoria del PP, i on el Govern ha expressat el seu menyspreu amb l'aprovació de fins a 28 decrets-llei que han desvirtuat el paper de la Cambra.

"I diu Bauzá que els pactes amb el PP han de servei per a mantenir l'estabilitat; però de quina estabilitat parla?" Un president del Govern que amb majoria absoluta haurà acabat el seu mandat depurant a un 70% dels alts càrrecs que ell mateix va escollir per a governar a l'inici de la legislatura.

El portaveu socialista ha recordat un cop més que el PSIB-PSOE manté tancada qualsevol via de pacte amb el PP i amb Bauzá, "que serà incapaç d'articular una majoria de govern". Bonet creu que "l'estabilitat a Balears només vindrà de la ma de partits i formacions que es puguin entendre a partir de pactes, negociació, programa i propostes".

Augment del deute públic de Balears fins el 29,3% del PIB a finals de 2014.

Una nova mostra de la buidor de la gestió de Bauzá ha estat la seva incapacitat per controlar el deute públic, que en el darrer trimestre s'ha disparat en 200 M€, fins els 7.774 M€, segons xifres del Banc d'Espanya al final de 2014, que s'han conegut avui. 3.200 M€ d'endeutament que s'han sumat a aquells que el mateix Banc d'Espanya atribuïa a Balears al final del segon trimestre de 2011, a l'inici del Govern de Bauzá.

"Com s'ho ha fet Bauza –per engreixar el deute- sense crear nous serveis, sense inversió a les Illes, i sense deixar de fer retallades als serveis socials?, s'ha preguntat Cosme Bonet. "No és un exemple de bona gestió, sinó de tot el contrari", ha apuntat el portaveu del PSIB. Un fracàs al qual s'ha sumat la incapacitat manifesta de Bauzá i els seus responsables de les finances públiques, per aconseguir atreure ni un sol euro suplementari cap a Balears. Ni nou REB, ni nou model de finançament de les CCAA, ni tampoc les inversions estatutàries, o les previstes anualment en el Pressupost General de l'Estat. Una incapacitat financera que demostra una deficiència acusada en la gestió del Govern de Bauzá.

El dir. gen. de Farmàcia, primer imputat pel cas que manté a Bauzá i Sansaloni querellats.

Finalment Bonet també ha retret Bauzá que "no pot garantir estabilitat ni capacitat del govern quan roman involucrat en el cas Farmàcies –com a querellat- per la seva confusió entre els seus negocis privats i les obligacions públiques com a president". La imputació judicial que el jutge ha dictat avui sobre el director general de Farmàcia, César Vicente, "afegeix més ombres de dubte sobre la gestió de Bauzá, un president que ha mentit a la ciutadania, i que no pot pretendre que aquests mateixos ciutadans li facin confiança", a les pròximes eleccions.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube